Тази година се наблюдава задържане и дори спад в оборота

...
Тази година се наблюдава задържане и дори спад в оборота
Коментари Харесай

Колко хора оставиха пазаруването за последния момент?

Тази година се следи задържане и даже спад в оборота на предпразничното извършване на покупки, оповестяват от Българската ритейл асоциация.

Между 10-15% се регистрира спад в продажбите по отношение на предколедното извършване на покупки през 2022г. Това обаче важи за по-луксозните артикули. При междинния ценови сегмент продажбите са каквито са били предходната година. Ръст се регистрира обаче при ниския ценови сегмент.

За дарове сме похарчили сред 200-400 лв., споделят от асоциацията, което не се разграничава от бюджета, който сме отделили предходната година.

Някои вършат покупки и в последния миг. Повечето споделят, че по-големите дарове са поръчали онлайн още преди месец, а за последния миг са оставили по-символичните покупки от физическите магазини.

„ Имаме много работа. Хората пазарят ужасно доста книги. Няма значение дали е за дребни деца, дали е 20-30 годишни, само че хората всеобщо се ориентират към книгите на книжен притежател и това може доста да ни радва “, сподели Полина, шеф на книжарница.

Започнало е следствие

От Асоциацията " Активни консуматори " споделят, че в последните години виждат по-ниски цени, които стартират от Черния петък и се задържат до Коледа.

„ Винаги има риск в последните два дни преди празниците да има тук-там завишение на някои цени, изключително при някои хранителни артикули в някои обитаеми места “, изясни Богомил Николов от Асоциацията " Активни консуматори ".

Когато самолетът на Бъдни вечер закъснее, не всеки път е неприятен знак - вижте една история за положителния край

Законът споделя, че потребителите имат 14 дни, с цел да върнат дадена стока в онлайн магазините. За физическите магазини няма избран период. Търговецът самичък взема решение какъв да бъде той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР