Тази година периодът се очаква да бъде с температури близки

...
Тази година периодът се очаква да бъде с температури близки
Коментари Харесай

Ето Какви Изненади Ни Е Подготвило Времето През Октомври!

Тази година интервалът се чака да бъде с температури близки или малко над нормата и с превалявания близки до нея. Това сочи прогнозата на Петър Янков, дежурен синоптик на TВ-MET, представен от “Труд ”.

Има условия да вали повече в южната половина на страната, а по-сухо да бъде в североизточните региони. Месецът ще стартира със студено време. На първи и втори сутринта по високите полета и тук-там в Добруджа не са изключени слаби слани. Бързо по-късно обаче ще се покаже слънце и ще стартира да се затопля. На трети ще бъде топло и слънчево с температури към и над 20 градуса, тук-там до 24, 25. На четвърти ще остане топло, само че от запад ще се заоблачава. На пети от запад на изток ще превали. Вятърът от северозапад ще се усили и дневните температури ще се намалят с 5 -8 градуса.

През интервала 6-ти – 8-и, ще има повече слънчеви часове и денем ще се затопля, само че заран ще бъде студено. Захлаждане с къси превалявания основно в южните и източните региони ще има към 10-ти. След това се чака стаблизиране на времето и през множеството дни на второто десетдневие да бъде без превалявания.

Сутрин ще бъде студено с мъгли тук-там в низините и към водните басейни. През деня ще бъде относително топло с температури в някои от дните над 20 градуса. По-хладно и с повече облаци ще бъде към 14-ти, 15-ти. И през множеството дни на третото десетдневие ще се радваме на Златната есен – изсъхнало и след пладне относително топло време. Преди обед обаче тук-там в низините ще има мъгли и ниски облаци, които след 10, 11 часа ще се разсейват. След 26-ти има възможност за по по-сериозно захлаждане, след което да има всеобщи слани. На Димитровден гадаем за зимата Южен вятър през октомври предвещава неотдавнашен сняг. Ако на Петковден (14 октомври), времето е положително, на Димитровден ще е неприятно – в случай че грее слънце, зимата ще е неприятна. Каквото е времето на Димитровден (26 октомври), такова ще бъде по Коледа. Ако вали, ще вали и на Гергьовден. Магнитни стихии ни връхлитат на 12-и

През множеството дни от месецът слънчевата интензивност ще бъде ниска, земното магнитно поле ще бъде умерено и магнитни стихии не чакат. Повишение на геомагнитната интензивност ще има от 12-ти до 14-ти и от 25-до 28-ми октомври. Тогава ще има и магнитни стихии. През този месец най-често доминира антициклоналния вид време – нощите са хладни, а денем е слънчево и топло. Средноденонощните температури последователно се намаляват от 15, 17 градуса при започване на месеца до 7, 10 в края. Въпреки че денят също понижава, в топли и слънчеви дни оптималните температури постоянно надвишават 20 градуса. При по-чувствително захлаждане са означават и най-ниските температури за месеца от минус 1 до минус 6 градуса.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР