Училищният съвет на окръг във Вирджиния реши тази седмица да

...
Училищният съвет на окръг във Вирджиния реши тази седмица да
Коментари Харесай

Членовете на училищния съвет във Вирджиния, които стоят зад възстановяването на имената на училищата в Конфедерацията, обясняват спора

Училищният съвет на окръг във Вирджиния реши тази седмица да възвърне истинските имена на Конфедерацията на две учебни заведения, считани преди за обидни.

След гибелта на Джордж Флойд през 2020 година, учебният съвет на окръг Шенандоа гласоподава да промени имената на две учебни заведения в тяхната пълномощия, кръстени на генерали от Конфедерацията.

Гимназия " Стоунуол Джаксън ", кръстена на военачалник Томас " Стоунуол " Джаксън, стана гимназия " Маунтин Вю ". Начално учебно заведение Ашби Лий, кръстено на ген. Търнър Ашби и Робърт Е. Лий станаха начално учебно заведение Honey Run.

В четвъртък учебното настоятелство организира обществено чуване, с цел да прегледа предложение за възобновяване на истинските имена на двете учебни заведения. В последна сметка бордът гласоподава за възобновяване на истинските имена, произлизащи от генералите на Конфедерацията.

Протестиращ в поддръжка на възобновяване на имената на Конфедерацията на учебни заведения в окръг Шенандоа, Вирджиния, носи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР