Когато Apple дебютира най-новата си iPad реклама на събитие за

...
Когато Apple дебютира най-новата си iPad реклама на събитие за
Коментари Харесай

Как „глухата“ iPad реклама на Apple сигнализира за повратна точка

Когато Apple дебютира най-новата си iPad реклама на събитие за показване на новите си таблетни компютри в Лондон тази седмица, нейните чиновници приветстваха от балконите на своите Foster + Partners- проектирани офиси в електроцентрала Battersea.

Въпреки това, едноминутният спот, който демонстрира музикални принадлежности, камери и творби на изкуството, смачкани от гигантска хидравлична преса, не можеше да провокира по-различна реакция от някои от най-лоялните клиенти. Те бяха възмутени.

На типовете създатели, които продължиха да купуват Mac компютри, даже когато Apple беше на ръба на банкрута в края на 90-те години на предишния век — доста от тях към този момент се тревожеха за въздействието, което изкуственият разсъдък може да има върху техните занаяти и кариери — рекламата изглеждаше извънредно глуха за компания, която се слави с маркетинговата си мощност.

Малко повече от 48 часа по-късно Apple направи рядко опрощение и сподели, че ще отдръпна плануваното телевизионно време за предаван...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР