Общото събрание на Организацията на обединените нации подкрепи палестинската кандидатура

...
Общото събрание на Организацията на обединените нации подкрепи палестинската кандидатура
Коментари Харесай

Над 100 000 души са напуснали Рафа заради операцията на Израел

Общото заседание на Организацията на обединените народи поддържа палестинската кандидатура за пълновръстен член на Организация на обединените нации. Този ход отваря пътя към признание на палестинската страна, откакто предишния месец Съединени американски щати постановиха несъгласие в 15-членния Съвет за сигурност на Организация на обединените нации.

Международният напън и предизвестията на Белия дом за прекъсване на американските доставки на оръжие за Израел не съумяват да попречат на офанзивите против Рафа. Напротив - обтегнатите връзки с Вашингтон провокираха остри мнения от страна на премиера Нетаняху.

Рафа още веднъж осъмна под артилерийски обстрел. А сухопътната интервенция на израелската войска продължава в централната част на линията Газа. Бенямин Нетаняху реагира остро на коментара на Джо Байдън, че Съединените щати може напълно да спрат доставките на оръжия, в случай че Израел не спре да заплашва живота на цивилните в Газа.

" Решени сме да победим враговете си и всеки, който желае да ни унищожи. Ако би трябвало да го създадем сами, ще го създадем и сами. Ако би трябвало, ще се борим и с нокти ", съобщи Бенямин Нетаняху, министър председател на Израел.

По данни на Организация на обединените нации над 100 хиляди души са напуснали южния град Рафа през последните дни поради закани от разгръщане на израелската военна интервенция. Броят на спонтанните палатки в бежанския лагер Нусейрат не стопира да пораства до момента в който водата, храната и горивата понижават. Голяма част от тези хора са се местили по пет или шест пъти от началото на войната сред Израел и Хамас.

" Аз съм бежанка от Газа, от региона на Зейтун. Когато бяхме разселени за първи път при започване на войната, отидохме в Рафа. След това бяхме принудени да се местим няколко пъти в региона на Рафа поради заканите, и страшната, ужасяваща обстановка. А в този момент стигнахме до Нусейрат ", споделя една от бягащите дами.

Намаляващите ресурси от храна и гориво може да доведат до преустановяване на филантропичните интервенции в линията Газа след броени дни, защото жизненоважни гранични пунктове са затворени, предизвестяват от Организация на обединените нации.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР