Била “корумпиранаМадрид отзова посланика сиИспания обяви, че отзовава посланика си

...
Била “корумпиранаМадрид отзова посланика сиИспания обяви, че отзовава посланика си
Коментари Харесай

Хавиер Милей нападна съпругата на Педро Санчес

Била “корумпирана ”
Мадрид отзова посланика си

Испания разгласи, че отзовава посланика си в Буенос Айрес, откакто президентът на Аржентина Хавиер Милей назова брачната половинка на испанския министър председател Педро Санчес “корумпирана ”, съобщи “Франс прес ”.

Милей участваше в среща на крайнодесни водачи в Мадрид, проведена от испанската партия “Вокс ”. Във форума се включиха също италианската премиерка Джорджа Мелони и председателката на “Национален общ брой ” Марин Льо Пен.

По време на речта си Милей дефинира брачната половинка на Санчес Бегоня Гомес като “корумпирана жена ”. Той не я назова с име, само че я свърза с интервала от пет дни, когато Санчес обмисляше дали да се отдръпна от премиерския пост. До него се стигна, откакто испански съд стартира следствие за корупция против Бегоня Гомес. Санчес отхвърля обвиняванията като акция на политически тормоз от страна на “десните ”.

След речта на Милей испанският външен министър Хосе Мануел Алварес разгласи, че Мадрид ще отзове своя дипломат в Аржентина и настоя за обществено опрощение от страна на Милей.

Отзоваването на дипломат за съвещания е една от най-категоричните ограничения в дипломацията и последната стъпка преди разкъсване на дипломатически връзки, напомня “Франс прес ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР