Вземайки микрофона, принц Хари, който наскоро посети Африка, посочи членовете

...
Вземайки микрофона, принц Хари, който наскоро посети Африка, посочи членовете
Коментари Харесай

Коронованият „нов роднина на принц Хари се оказа измамник, депортиран от САЩ

Вземайки микрофона, принц Хари, който неотдавна посети Африка, уточни членовете на нигерийското кралско семейство, стоящи пред него, като закачливо ги назова свои „ родственици “.

Това провокира смях в публиката. „ Ще пропусна протокола, тъй като сега всички сме семейство “, добави херцогът на Съсекс, предизвиквайки нов смях.

Домът Уиндзор може и да е изоставил Съсекс на произвола на ориста, само че предходната неделя в Лагос богати владетели, носещи дарове и трофеи, на процедура се състезаваха за правото да вкарат Меган в своите кралски фамилии, написа Daily Mail.

Но както би било добре да отбележат херцогът и херцогинята на Съсекс, не всеки, който пристигна да отдаде почитта си, беше това, за което се представяше.

Според Mail on Sunday стана известно, че един от локалните крале е наказан лъжец, който два пъти е бил експулсиран от Съединените щати.

Това, което един посетител разказа като " неофициалната коронация " на Меган, беше първокласен ресторант на петия етаж на най-новия бутиков хотел в крайбрежния метрополис. Това надали беше тронната зала на Бъкингамския замък, само че имаше червен килим, фанфари и доста церемонии.

Местни монарси пристигнаха от най-населената страна в Африка, с цел да отдадат почитта си на 42-годишната някогашна актриса от Suits. Монархии към момента съществуват в разнообразни райони на Нигерия, които в този момент извършват церемониални функционалности, а не конституционни пълномощия и съставляват групи, съществували преди колонизацията, изяснява Mail on Sunday.

От богатия на нефт район на делтата на Нигер на народа Itsekiri идва динамичен мъж в червени облекла, Огиаме Атуватсе III, прочут също като монарх на обичайното кралство Вари. Той е женен за щерка на милиардер, кара Бентли и е доста почитан като един от най-богатите крале в страната.

Подобно на 40-годишния Огиаме, различен крал - Оби от Онитша, Ннемека Ачебе - измина дълъг път, с цел да се срещне с херцога и херцогинята. Известен със своята мъдрост, добрина и невзискателност, 83-годишният принц даде на Меган Маркъл основната купа „ Ада Мази “, което значи „ щерка на двореца на предците Ибо “.

Може да е било малко рисковано. Меган разкри единствено, че е 43% нигерийка. Тя не посочи към коя етническа група принадлежи, евентуално тъй като самата тя не знае, написа Mail on Sunday. Когато по време на епизод на подкаста Archetypes я попитаха дали е ибо или йоруба, тя не отговори.

Междувременно, с цел да не изостане, Оба Абдулрашид Адевале Аканби, 56-годишният Олуво от Иволанд в западна Нигерия, зае централно място. Държейки микрофон, той се обърна към Меган и сподели: „ Слава Богу, че си една от нас “.

Докато семейство Съсекс стояха пред седящите посетители, Аканби показно им подари редица дарове, в това число ръчно ушити колиета, гривни и плебеи. И в отстояването на правата на своя народ върху херцогинята, той й даде името Адетокунбо на йоруба, което значи „ кралска персона оттатък морето “.

Ослепителен даже за нигерийските кралски особи, Аканби кара жълт суперавтомобил McLaren, оповестява Mail on Sunday.

Съпругата му, кралица Фирдеус, го разказва като палав и радостен човек и споделя, че се влюбила в него от пръв взор. Докато брачният партньор й се майтапеше с Хари, тя разговаряше с Меган и в един миг двете дами позираха за фотография, която по-късно кралица Фирдеус разгласява в профила си в обществените мрежи.

Въпреки че е изкушаващо да си представим, че Фирдаус се трансформира в блестящо допълнение към вътрешния кръг на Меган, семейство Съсекс може да намерения два пъти, преди да предложения кралската двойка в имението си в Калифорния - не на последно място тъй като на Аканби е неразрешено да влиза в Съединени американски щати за цялостен живот.

Аканби, който макар че е роден като принц, не постоянно е живял в разкош, е наказан лъжец, чийто личен народ прикани за детронирането му.

Преди четири години юрист, представляващ Асоциацията на коренното население на Иволанд в диаспората (AIID), в писмо го упрекна, че „ се държи по метод, непристоен на монарх в който и да е район и изцяло непристоен за хората от йоруба Оба “.

В изказването се споделя, че той е нападнал сътрудника си монарх Зикрулахи Акинропо от Огбагба по време на „ мирна среща “ за разрешаване на спор за земя. Но Аканби сподели, че Акинропо е прекъснал речта му и се е опитал да го нападна със златната си помощна сопа.

„ Той стартира да ме назовава с неподлежащи за щемпел именаз “, сподели Аканби. „ Решително го отхвърлих със мощ, на която той не можеше да устои. “

Но други бяха доста по-лоши, в това число някогашната му брачна половинка Шанел Чин, щерка на ямайска реге звезда, която го назова " демон " и обществено го упрекна в полово принуждение.

Писмото на AIID до губернатора на щата упреква Аканби в срамно „ деформиране на ползи “ и основаване на толкоз доста „ несъгласия “, че е мъчно „ да си го представим да се възкачи на трона “. Там се споделя: „ Нашите клиенти оповестиха за няколко случая на заплашване, тормоз и дейности, ориентирани към излагане на бедните коренни хора на всевъзможни закани. “

В документа също по този начин се споделя, че кралят е отправил подправени обвинявания против госпожа Чин, като твърди, че е " спала с всевъзможни мъже от двореца ", което тя отхвърли в телевизионно изявление.

Всъщност, се споделя в писмото, „ неопровержимите доказателства, с които разполагат нашите клиенти, допускат, че... Аканби е този, който замърсяваше страната с разнообразни безсрамни отчети за принуждение над млади девойки и дами от локалната общественост. “

Съдебните регистри в Съединените щати демонстрират, че той има богато престъпно минало. Веднъж той се опитал да осребри подправен чек за £247 000 при усложнени условия. Криминално закононарушение, за което той се призна за отговорен и в последна сметка беше изправен пред 20 години затвор и санкция от £197 000, написа Mail on Sunday.

Докато семейство Съсекс не са имали визия, че са в компанията на лъжец, богатото престъпно минало на Аканби включва десетки правни документи. Аканби, тогава под името Сегун Адевале Адеонигбагбе, беше задържан за първи път в Бостън през 1998 година, откакто влезе в бостънска банка, представяйки се като Джоузеф Пигот, и се опита да осребри откраднат чек на Боинг за £247 000.

Записи от камери за видеонаблюдение бяха употребявани за идентифициране и арестуване на Аканби, който по-късно беше упрекнат във второ обвиняване за подправяне на чек за £59 000 на името на Томас Айринг.

Сега, завърнал се в родината си, Аканби седи в първокласни облекла на великански престол. Посетителите на неговия замък би трябвало да се възхищават на обувките му Gucci. Веднъж той се похвали в изявление, че някогашният президент на Нигерия „ падна по лице пред мен “.

През 1998 година обаче той сподели, че е прекомерно безпаричен, с цел да си разреши юрист. Той се призна за отговорен и по двете обвинявания и помоли съдията за състрадание.

„ Моля, заменете справедливостта с благосклонност “, сподели той. „ Не съм кариерен нарушител, това беше обстановка отвън моя надзор и в никакъв случай няма да разреша това да ми се случи още веднъж. “ Наистина скърбя, че направих това. "

През юли 1998 година е наказан на 15 месеца затвор. Неговата санкция от £1500 беше анулирана " заради неспособност да заплати ".

След като беше депортиран в Нигерия през април 1999 година, му беше неразрешено да влезе още веднъж в Съединените щати „ без законно позволение от държавното управление “, по-специално от Министерството на вътрешната сигурност, което дава отговор за защитата на американските граници.

Въпреки че детайлностите от предишното на Аканби са мътни, той се открива в Канада в някакъв миг и се дами.

През март 2011 година - единствено месеци преди младата Меган Маркъл да се реалокира в Канада и да стартира да снима " Костюми " - той беше хванат при опит да пресече границата с Америка със брачната половинка си и дребния си наследник, употребявайки паспортно име на принц Адил Аканби. Когато граничните сътрудници ревизираха пръстовите му отпечатъци, те откриха, че той има предходни присъди и е бил депортиран.

Поради риск от бягство, той беше арестуван и по-късно отведен в Ню Йорк, където беше съден от огромно жури през април 2011 година по обвинявания в „ опит за наново влизане в Съединените щати, откакто беше депортиран след присъда за закононарушение при утежняващи виновността условия “. 

По това време Аканби беше изправен пред оптималната присъда от 20 години затвор и санкция от £197 000. Той се призна за отговорен и в изказване от пет страници преди произнасянето на присъдата още веднъж помоли съдията за благосклонност, като сподели, че „ годините му на образуване, прекарани в Африка, са били доста сложни “.

Той твърди, че татко му го е биел всяка седмица, до 12-годишна възраст е живял на улицата, а на 17 е изпратен в институция, „ където е бил окован, обичай и принуждаван да учи арабски “. Аканби упрекна брачната половинка си, като сподели, че тя го е убедила, че може да се върне в Съединени американски щати, тъй като е минало повече от десетилетие, откогато е бил депортиран.

Тогавашната му брачна половинка Ракия Сайду, за която се ожени през 2009 година, написа на съдията, че брачният партньор й е „ любящ и грижлив мъж “.

Аканби беше наказан на затвор, депортиран и му беше забранено да влиза в Съединените щати до живот за повторно, само че това явно не му попречи да стане крал.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР