Тазгодишният Уимбълдън се намира вече във втората си седмица, а

...
Тазгодишният Уимбълдън се намира вече във втората си седмица, а
Коментари Харесай

Натоварен понеделник: Блокбъстърът Алкарас - Беретини; Джокович и Хуркач доиграват

Тазгодишният Уимбълдън се намира към този момент във втората си седмица, а ние можем само да се гордеем от обстоятелството, че Григор Димитров също е част от елитната група тенисисти, достигнали осминафиналната фаза на конкуренцията. След като през вчерашния ден реализира победен триумф над международния №10 Франсис Тиафо, през днешния ден българинът ще търси нова влиятелна победа над шестия в ранглистата Холгер Руне, като конфликт посред им е трети на корт №1 и се чака да започва не преди 18:30 часа българско време.

Това обаче няма да бъде единственият блокбъстър за деня, защото по същото време на централния корт се чака да излязат един против различен международният №1 Карлос Алкарас и финалистът от 2021-ва Матео Беретини. В миналата фаза топ поставеният изпита усложнения против чилиеца Николас Джари и загуби първия си сет в шампионата, до момента в който италианецът показва страхотна форма и отстрани Александър Зверев в поредни елементи. Това пък основава предпоставки, че ще можем да станем очевидци на равносилен конфликт, който ще бъде трети в историята на тяхното съревнование (досегашният баланс е в интерес на Алкарас, който води с 2:1 победи).

В борба за място на 1/4-финалите ще забележим още Даниил Медведев и Стефанос Циципас, на които им следва да се изправят надлежно против Иржи Лехечка и Кристофър Юбанкс. Елена Рибакина, Онс Жабер, Арина Сабаленка, Петра Квитова и 16-годишната сензация Мира Андреева пък са част от дамите, чиито изяви ще имаме опция да проследим по-късно през днешния ден.

Място в топ 8 ще опита да си обезпечи и Новак Джокович, който нощес стартира дуела си против Хуберт Хуркач и поведе с 2:0 сета след два тайбрека, преди да настъпи вечерният час в Лондон, заради който конфликтът бе пресечен и ще се доиграе през днешния ден.

Програмата за понеделник на Уимбълдън: 

Централен корт (начало 15:30 часа):

1. Беатриз Хадад Мая - Елена Рибакина

2. Новак Джокович - Хуберт Хуркач (довършват при 7:6(6) 7:6(6))

3. Онс Жабер - Петра Квитова

4. Карлос Алкарас - Матео Беретини

Корт №1 (начало 15:00 часа):

1. Даниил Медведев - Иржи Лехечка

2. Екатерина Александрова - Арина Сабаленка

3. Григор Димитров - Холгер Руне

Корт №2 (начало 13:00 часа):

1. Мадисън Кийс - Мира Андреева

2. Кристофър Юбанкс - Стефанос Циципас

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР