Тазгодишната Нобелова награда за физиология и медицина за 2018 г.

...
Тазгодишната Нобелова награда за физиология и медицина за 2018 г.
Коментари Харесай

И Нобеловата награда за медицина тази година отива у…

Тазгодишната Нобелова премия за физиология и медицина за 2018 година е присъдена взаимно на американеца Джеймс Алисън и японеца Тасуку Хонджо за нов способ за лекуване на рака, съобщиха от Нобеловия комитет.

Те са удостоени за създаването на противоракова терапия с помощта на инхибиране на отрицателна имунна реакция. Имунната система има способността да нападна раковите кафези посредством потреблението на " спирачките " на имунните кафези.

Подходът на двамата учени е напълно нов. Той ще помогне за оправянето с „ едно от най-големите провокации пред здравето на човечеството “.

Миналата година Нобеловата премия за медицина и физиология бе връчена на американците Джефри Хол, Майкъл Росбаш и Майкъл Йънг за тяхното изобретение на молекулярни механизми, контролиращи циркадианния темп.

С връчването на Нобеловата премия за физиология и медицина през днешния ден в Стокхолм започва Нобеловата седмица.

Носителят или носителите на Нобеловата премия за физика ще бъдат огласени на 2 октомври, за химия – на 3 октомври, за мир – на 5 октомври, за стопанска система – на 8 октомври. 

Нобелова премия за литература тази година няма да бъде присъдена. Догодина ще бъдат връчени две награди за литература – за 2018 година и 2019 година

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР