Тайванският технологичен гигант TSMC отчете рекордна нетна печалба през второто

...
Тайванският технологичен гигант TSMC отчете рекордна нетна печалба през второто
Коментари Харесай

Най-големият производител на чипове в света отчете над 75% ръст на печалбата

Тайванският софтуерен колос TSMC регистрира рекордна чиста облага през второто тримесечие, смекчавайки страховете по отношение на слабото търсене заради високата инфлация, написа Си Ен Би Си.

През тримесечието, приключило на 30 юни, компанията регистрира доходи от 531,14 милиарда тайвански $ (около 18,16 милиарда щатски долара), което съставлява растеж от 43,5% на годишна база. Средната оценка на анализаторите бе за доходи от 524,02 милиарда $, сочат данни на Refinitiv

Нетната облага за същия интервал е повишена с цели 76,4% на годишна база до 237,03 милиарда тайвански $ (около 7,94 милиарда щатски долара).

Компанията, която е най-важният снабдител на чипове за Apple, съобщи, че чака приходите да бъдат сред 19,8 милиарда и 20,6 милиарда щатски $ през третото тримесечие по отношение на 14,8 щатски  млрд. $ през същия интервал на предходната година.

Въпреки това, основният изпълнителен шеф на TSMC Си Си Уей съобщи, че част от финансовите разноски на компанията ще бъдат „ изтласкани през 2023 година “ Той уточни като причина за това „ по-големи провокации във веригите за доставки “, което удължава времето за доставка на някои уреди за произвеждане на чипове.

Акциите на производителите на чипове са подложени на напън през тази година поради проблемите с веригите на доставки, войната в Украйна и възходящите цени на материалите.

Но като цяло резултатите на TSMC разсеяха някои от терзанията на пазара и изключително към самата компания.

TSMC създава чипове за други компании и има някои от най-напредналите индустриални процеси в света. Компанията сподели, че вижда уязвимост на потребителския пазар na смарт телефони и компютри, само че продажбите й за центрове за данни и автомобилостроители остават „ постоянни “.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР