Талантливите млади рокаджии от Congail дават старт на „Лятна уикенд

...
Талантливите млади рокаджии от Congail дават старт на „Лятна уикенд
Коментари Харесай

Млади рокаджии забиват през уикенда в парк Рибница

Талантливите млади рокаджии от Congail дават старт на „ Лятна уикенд сцена за млади рок реализатори “ на 27.08.2021 година (петък) от 19:00 часа в парк „ Рибница “ в регион „ Северен “.

Група Congail съществува от не толкоз далечната 2018 година, когато децата от семейство Мак Гонегал (Мейв, Ева и Бренос Мак Гонегал), възпитаници в Музикалното учебно заведение в Пловдив, вземат решение да се съберат и да напишат музика по поезията на татко си- Брендан.

Първоначално стартират като трио, след това се причислява флейтистът Явор Ангелов, който идеално пасва на звука, който търсят Congail (групи като Jethro Tull и Canned Heat ги въодушевяват да прибавят флейта).

Congail употребяват както акустични принадлежности (контрабас, цигулка, виола, флейта, арфа), по този начин и електрическа и бас китара. През 2020 година барабанист на групата става Дани Пържанов, с който се оформя окончателното звучене.

Congail имат записано EP (краткосвирещ албум) от началото на 2021 година, което се споделя “Bambozoo the Mouse”, а при започване на 2022 година се чака да излезе и първият им дългосвирещ албум.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР