Така транспортният министър в оставка Росен Желязков се оплака пред

...
Така транспортният министър в оставка Росен Желязков се оплака пред
Коментари Харесай

Росен Желязков се жалва: Не може единствената платформа на над 160 депутати да бъде анти-ГЕРБ риториката

Така транспортният министър в оставка Росен Желязков се оплака пред Цветанка Ризова по bTV.

„ ГЕРБ-СДС е първа политическа мощ и бяхме длъжни да представим един проектокабинет – сериозен, претрупан с политика и цялостен с експертиза. Подходихме извънредно съществено “, не пропусна да съобщи той.

„ Преценихме, че няма смисъл да внасяме проектокабинета при ясно декларирания отвод за поддръжка от страна на „ Демократична България “ и „ ИТН “. Затова, без да се бавим, даваме опция на втората политическа мощ да поеме явен ангажимент и да предложи държавно управление още идната седмица “, разяснява министърът в оставка.

Въпреки поръчките на Борисов, че щял да дава „ депутати чартърен “ на Трифонов, Желязков обаче не даде безапелационен отговор дали ГЕРБ ще поддържа кабинет на ИНТ.

„ Първо би трябвало да забележим поръчката за политиките, консултациите, дали ще бъдем поканени. Чак тогава ще вземем отношение. До този миг нямаме безусловно никаква изясненост дали ще се подходи съществено към този развой “, разяснява министърът и поде дежурните речи:

„ Ясно е, че пред България стои тестването на пандемията, на международната рецесия, на социално-икономическите провокации – неща, които не търпят отсрочване. Има доста въпроси, на които нашите съперници не дават отговори. Външнополитическа ориентировка, актуализацията на бюджета, политиката по приходите, нарастването на заплатите, пенсиите, да вземем за пример “.

Мораториумът, признат преди дни от Народното събрание, бил противоконституционен, жалва се Росен Желязков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР