Т.нар. Конвой на свободата в Канада вдъхнови подобни протести и

...
Т.нар. Конвой на свободата в Канада вдъхнови подобни протести и
Коментари Харесай

И във Франция готвят "Конвой на свободана"



Т.нар. " Конвой на свободата " в Канада въодушеви сходни митинги и в Европа. Французи оповестиха желанията си да блокират Париж с искане за анулация на рестриктивните мерки поради ковид. Подобна демонстрация е планувана и в Брюксел на 14 февруари.

Участници във френския " Конвой на свободата ", които стачкуват против строгите противоепидемични разпореждания няма да бъдат позволени да влязат в Париж сред 11 и 14 февруари поради риск от публични вълнения, оповестиха от полицията във френската столица. Нарушителите са застрашени от две години затвор, санкция от 4500 евро и лишаване на шофьорската брошура.

Слоганите на протестиращите са " Не на имунизационните паспорти " и " Да на свободата ":

" Свобода на словото, свободата да си неимунизиран. Правим това за децата и внуците си ", съобщи един от тях.

" Живея в свободна страна. Роден съм свободен и желая да остана свободен ", добави различен.

Сред участниците в първия френски " Конвой на свободата " са медицински служащи, уволнени поради отхвърли си да се имунизират и някогашни членове на " Жълтите жилетки " - придвижването, което сковава Франция преди три години.

" Демонстрирахме всяка събота, само че явно тези митинги не реализираха доста. Сега се появи концепцията за ескорт - като в Канада, и ще опитаме по този метод. Може пък това да проработи! "

Подобни прояви се състояха и в Австралия и Нова Зеландия.

Демонстрациите в Канада, който започнаха поради налагането на наложителна имунизация за водачите на камиони, които минават границата със Съединени американски щати, не престават към този момент две седмици. Освен столицата Отава, са блокирани и гранични пунктове сред Канада и Съединени американски щати, в това число и моста „ Амбасадор “, през който минава към една четвърт от търговията сред двете страни. По информация на американското Министерство на вътрешната сигурност се възнамерява ескорт, който е евентуално да потегли от Калифорния в средата на този месец, а крайната му точка е столицата Вашингтон, която ще бъде достигната през март.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР