Свищов. Седни и почети. Книжка си вземи или друга донеси“.

...
Свищов. Седни и почети. Книжка си вземи или друга донеси“.
Коментари Харесай

Велико Търново: Центърът за обществена подкрепа в Свищов откри за пореден път детска паркова библиотека

Свищов. „ Седни и почети. Книжка си вземи или друга донеси “. Това е мотото на самодейността на екипа на Център за социална поддръжка – „ Паркова библиотека “, чиито летен сезон към този момент започва, оповестиха от пресцентъра на Общината . Парковата библиотека е разкрита преди три години в парка на УК „ Алеко Константинов “.
Гости на събитието бяха зам.-кметът на Община Свищов Анелия Димитрова, Румяна Кузева – Началник Отдел „ Образование “, шефове и консуматори на обществени услуги, жители. Събитието се организира със специфичното присъединяване на възпитаници от 2 “б “ клас и 6 клас от СУ „ Николай Катранов “ с класен началник Силва Христова.
Директорът на Център за социална поддръжка Ася Михайлова показа, че към този момент три години към Парковата библиотека демонстрират интерес дребни и огромни. „ Около „ къщичката “ с книги постоянно има майки с деца, възпитаници, младежи, баби с внучета, зачетени в забавна брошура. Ние се радваме, че с тази самодейност съумяваме да предизвикваме у децата интерес към четенето и да ги отделим от екрана на тв приемника, компютъра, смарфони, айфони и всички средства, които лимитират физическата интензивност на децата. Всеки може да вземе изцяло гратис книги от Парковата библиотека, да ги върне или да донесе други “.
Анелия Димитрова приветства самодейността за Паркова библиотека, като опция да се подтиква четенето на книги у децата, за откриват нови светове. Тя подари забавни книги за обогатяване на библиотеката.
Учениците поздравиха всички присъстващи със стихове и драматизация на български приказки. Силва Христова получи благодарствено писмо за съдействието и оказаната поддръжката.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР