Свищов. Лидия и Тим Отри направиха голямо дарение на помощни

...
Свищов. Лидия и Тим Отри направиха голямо дарение на помощни
Коментари Харесай

Община Свищов: Ново дарение за хора с двигателни проблеми в Свищов направиха Лидия и Тим Отри

Свищов. Лидия и Тим Отри направиха огромно подаяние на помощни средства за хора с двигателни проблеми в Свищов. Семейството за следващ път осъществя благотворителна самодейност в града, оповестиха от пресцентъра на Община Свищов .
Дарението, което дойде в края на януари, съдържа 100 инвалидни колички, 100 проходилки, 75 бастуна, 100 патерици и 70 одеяла, които ще се разпределят съразмерно сред обществените домове и центрове в община Свищов. На публична среща в постройката на община Свищов, кметът Генчо Генчев и зам.-кметът Анелия Димитрова показаха към семейство Отри своите сърдечни благодарности за великодушното подаяние и ги увериха, че всички помощни средства ще бъдат разпределени сред центровете и обществените домове, по отношение на потребностите на потребителите. Това ще бъде преценено от ръководителите на тези центрове, част от които участваха на срещата, дружно с ръководителя на общинска работа „ Социални действия ” Анелия Димитрова.
Кметът Генчев връчи на семейство Отри признателен адрес и почетния знак на Свищов, като израз на благодарност към тяхната искреност и благодетелство за града.
Семейство Отри описаха, че са избрали Свищов за своята благородна активност, тъй като Лидия е родена в крайдунавския град и двамата със брачна половинка ѝ имат вяра, че това да правиш положително и да даваш положително изпълва живота им със смисъл. Лидия и Тим са представители на БПЦ „ Нов живот “ и от няколко години прекарват огромна част от времето си живеейки в Свищов. Връзката им с американската неправителствена организация „ Хана Проджект “ им дава опция да осъществят през годините редица благотворителни начинания, с които подкрепят обществените центрове в града и детското поделение на общинската болница. Последното огромно подаяние става факт благодарение на Джони Ериксон –Тада, чиято фондация „ Wheels for the World “ подкрепя инвалиди от целия свят. Самата създателка на фондацията е неработоспособен и това я стимулира да дава вяра и да оказва помощ на хората имащи усложнения.
Лидия и Тим Отри споделиха, че са разбрали за нуждата от инвалидни колички, които са особено за деца, от шефа на ДЦДУ в Свищов Теменужка Тодорова. Те одобряват драговолно това предизвикателство, свързват се с фондацията на Джони Ериксон –Тада и с фининсовата помощт на „ Хана Проджект “ дарението идва в Свищов. За наслада, с инвалидните колички за децата идват и още доста помощни средства, които ще облекчат живота на огромен брой хора с двигателни проблеми. Това ще им помогне да бъдат по-мобилни, да се социализират по-лесно и да бъдат действителна част от обществото. Това си пожела и Лидия Отри: „ Нека по-често срещаме хората с двигателни проблеми измежду нас – в магазина, в библиотеката, в кафето. Те са като всички нас – имат фантазии, стремежи, потребност от обич и другарство. Нека живеем с тях и да бъдем другари! “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР