Световният номер 6 и шампион от миналата година Андрей Рубльов

...
Световният номер 6 и шампион от миналата година Андрей Рубльов
Коментари Харесай

Страхотна битка, 6 мачбола и нов финал за Рубльов в Дубай

Световният номер 6 и първенец от предходната година Андрей Рубльов за първи път в кариерата си победи Александър Зверев и още веднъж се класира на финала на шампионата от сериите АТР 500 в Дубай. Руснакът взе участие в страхотна борба с олимпийския първенец от Токио 2020 и го отстрани след 6:3, 7:6(9), нуждаейки се от цели шест мачбола.

Досега при експертите Рубльов даже не беше печелил сет против близкия си другар от детството в предходните им пет мача, само че се възползва от по-доброто си физическо положение. Самият Зверев не бе в най-хубавата си кондиция, само че не отхвърли да се бори във втория сет, с цел да се отдръпна почтено при първия си полуфинал след тежката травма на “Ролан Гарос ” 2022.

С изключение на предходния си мач против Ботик ван де Зандсхулп, Рубльов трябваше да демонстрира биткаджийския си темперамент и против Филип Краинович (изоставане с 2:5 в първия сет), и против Алехандро Давидович Фокина. Сега руснакът имаше мачбол още преди тайбрека във втория сет, само че не се възползва от него, а в “дългия гейм ” още цели пет пъти доближаваше до точка за класиране на финала.

Рубльов реализира най-сетне триумф през 2023-та против високопрофилен съперник (ако не броим лутащия се към 100-тното място в международната класация Доминик Тийм) и ще се опита да завоюва шеста купа в шампионат от категория АТР 500 през последните три години. Именно с предходните си пет триумфа руснакът си издейства добро име на “краля ” на тези шампионати, а през януари в Australian Open стигна и до четвъртфиналите, с цел да загатне развиване на резултатите си и от “Големия шлем ”.

Рубльов ще срещне Новак Джокович или Даниил Медведев във финала, където предходната година имаше редкия късмет да играе с Ижи Весели.

За Зверев седмицата в Дубай сигурно е най-позитивната, откогато се завърна на корта, освен поради първото класиране на полуфинал от “Ролан Гарос ” 2022. Той завоюва 180 точки и ще се изкачи с две позиции в международната класация до 14-ата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР