Световният номер 1 Новак Джокович получил медицинско изключение за участие

...
Световният номер 1 Новак Джокович получил медицинско изключение за участие
Коментари Харесай

Джокович получил изключение заради прекаран COVID-19 през декември

Световният номер 1 Новак Джокович получил здравно изключение за присъединяване на Australian Open, тъй като бил инфектиран с ковид през декември, оповестиха юристите му в заявление в съда, три дни откакто бе подложен в имиграционен хотел, оповестява БГНЕС.

Сръбският тенисист е изискал да бъде изместен в оборудване, където да може да тренира за идното Открито състезание на Австралия по тенис. Датата на първия позитивен ПСР тест е записана на 16 декември, 2021, споделя спортиста в заявление до федералния съд в опит да трансформират решението за отвод на визата му за влизане в Австралия. Адвокатите на сърбина прибавиха, че той е бил държан осем часа на летището, в по-голямата част без опция за връзка.
След Джокович: Австралия експулсира и чешка тенисистка без ваксина
Чешката тенисистка Рената Ворошова е с отнета виза в Австралия и е прибрана от граничните управляващи в страната като Новак Джокович. Тя е и...
Прочети повече
Джокович, който изяви преди скептицизма си относо имунизациите, ще разбере ориста си след 01:00 часа сутринта българско време. Хората на граничния надзор не одобриха визата на Ноле за влизане в страната, защото тя не покрива прецизните условия, когато той кацнал в Мелбърн. На множеството чужденци към момента им е неразрешено да пътуват до Австралия и тези, които получили достъп, би трябвало да са или изцяло имунизирани, или с здравно изключение.

Междувременно, една от тенисистките, които е в същия хотел с Джокович – чехкинята Рената Ворацова, разкри, че изискванията в хотела наподобяват на тези като в затвор.

„ В стая съм и не мога да вървя на никое място. Прозорецът ми е крепко затворен. Не мога да го отворя пет сантиметра. И има защита на всички места, под всеки прозорец, което е много занимателно. Може би са си помислили, че ще скоча и ще избягам. Носят ми храна и има защита в коридора. Трябва да докладваш, всичко се регистрира. Чувствам се все едно съм в затвор “, споделя тя, определяйки хотела като по-добро общежитие.

Още от ТЕНИС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР