Международният съд на ООН ще проведе изслушвания в четвъртък и

...
Международният съд на ООН ще проведе изслушвания в четвъртък и
Коментари Харесай

Международният съд в Хага ще проведе изслушвания за атаките на Израел в Рафах

Международният съд на Организация на обединените нации ще организира чувания в четвъртък и петък, за да разиска нови незабавни ограничения, поискани от Южна Африка по отношение на офанзивите на Израел против Рафах по време на войната в Газа, предава " Ройтерс ".

Мерките са част от , заведено в Международния съд през декември предходната година, обвиняващо Израел в нарушение на Конвенцията за геноцида по време на офанзивата му против палестинците в Газа.

По-рано Израел съобщи, че работи в сходство с интернационалното право и назова и упрекна Претория, че

Южна Африка ще се обърне към съда в четвъртък, откакто предходната седмица изиска от Международния съд, прочут още като Световния съд, да подреди на Израел да приключи офанзивата си в Рафах и да разреши безконтролен достъп до Газа за чиновници на Организация на обединените нации, организации, предоставящи филантропична помощ, както и публицисти и проверяващи.

Израел ще показа своята позиция на делото в петък , съгласно графика на съда.

Палестинците в сряда ще отбележат 76-ата година от всеобщото им изпъждане от земите на днешната страна Израел , събитие, което е в основата на тяхната национална битка, само че в доста връзки бледнее спрямо бедствието, което в този момент се разпростира в Газа

Войната е умъртвила близо 35 000 души в Газа , съгласно здравните управляващи там. Около 1200 души бяха убити в Израел и 253 взети за заложници на, когато " Хамас "  предприе трансграничната офанзива, която стартира войната, съгласно израелски данни

Изслушванията в Хага ще се концентрират единствено върху издаването на незабавни ограничения , които имат за цел да предотвратят ескалацията на спора, преди съдът да може да се произнесе по съществото на делото, което нормално лишава години. Докато решенията на Министерски съвет са наложителни и не подлежат на обжалване, съдът няма метод да ги извърши.
 Израелски танкове навлизат надълбоко в Рафах, макар предизвестията на Запада
Израелски танкове навлизат надълбоко в Рафах, макар предизвестията на Запада

Въоръженото крило на " Хамас " сподели, че е унищожило израелски военна машина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР