Ръководителят на отдел Човешки ресурси в руското министерство на отбраната

...
Ръководителят на отдел Човешки ресурси в руското министерство на отбраната
Коментари Харесай

Задържаха висш чиновник в руското министерство на отбраната

Ръководителят на отдел " Човешки запаси " в съветското министерство на защитата Юрий Кузнецов бе задържан по съмнения във взимане на рушвет, съобщи през днешния ден Следственият комитет на Русия, представен от Ройтерс, написа Българска телеграфна агенция.

Комитетът сподели, че Кузнецов е обвинен в " приемане на рушвет в изключително огромни размери ".

Най-малко петима души бяха задържани по отношение на разрастващ се скандал с подкупи в министерството на защитата, който стартира на 23 април със задържането на заместник-министъра Тимур Иванов, отбелязва Ройтерс.

Министърът на защитата Сергей Шойгу бе ненадейно отхвърлен от поста си в неделя и бе назначен за секретар на Съвета за сигурност на Русия.

В новото държавно управление, което е в развой на утвърждение от страна на Народното събрание, на мястото му ще бъде назначен Андрей Белоусов – икономист, който преди този момент бе вицепремиер.

" Според следствието през интервала 2021-2023 година, до момента в който е отпред на 8-о ръководство на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация, Кузнецов е получил рушвет от представители на търговски структури в подмяна на осъществяване на избрани дейности в тяхна изгода ", сподели Следственият комитет.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР