Световният форум на Глобалния договор на ООН отбелязва своите 20

...
Световният форум на Глобалния договор на ООН отбелязва своите 20
Коментари Харесай

Световният форум на Глобалния договор на ООН ще се проведе виртуално

Световният конгрес на Глобалния контракт на Организация на обединените нации отбелязва своите 20 години напълно виртуално и ще се организира на 15 и 16 юни 2020
В българската сесия на 16 юни, 13-15 часа, ще вземат участие представители на бизнеса и на неправителствения бранш посредством Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации (БМГД)
Ангела Меркел, Ал Гор, Бан Ки-Мун и други международни водачи ще разискват тактики за икономическо възобновяване и превъзмогване на расовата дискриминация и неравенствата
На 15 и 16 юни тази година срещата на върха на водачите на Глобалния контракт на Организация на обединените нации ще означи 20 години от сливане на международния бизнес за един по-добър свят. Форумът дава обещание да бъде по-голям и по-приобщаващ от всяко физическо събитие, проведено досега. Световният конгрес „ Recover better. Recover stronger. Recover together " на Глобалния контракт на Организация на обединените нации ще срещне виртуално над 13 000 участници от целия свят, с цел да дискутират по какъв начин светът да излезе единен и по-силен след пандемията Covid-19. Това е най-мащабната среща на бизнеса, грaжданския и университетския бранш след здравната рецесия и предстоящата икономическа, като задачата е да очертае вероятните пътища за възобновяване при споделена отговорност, доверие и съдействие. На форума ще се дискутират и извънредно значимите тематики през днешния ден:
Корпоративната отговорност за ценене и поддръжка на правата на индивида, прилагайки Десетте правилото на Глобалния контракт на ООН;
Намаляване на неравенствата, подсилване на системите за обществена отбрана, унищожаване на всички форми на дискриминация и обезпечаване на равни благоприятни условия.
Българска сесия: Българската вероятност ще бъде показана на независима дискусионна сесия на БМГД, фокусирана върху реинженеринга на бизнес процесите и корпоративното поданство на основата на споделени полезности. " В рецесията компаниите от Българската мрежа, обединени от основополагащите 10 правилото на Глобалния контракт, демонстрираха, че тези правила въплъщават общовалидни полезности. В тежки и смутни времена тяхното следване е от още по-голямо значение. Точно в тествания се вижда най-ясно кой какви полезности проповядва и какви изповядва, те са инспекция за интегритета на бизнес водачите във взаимоотношенията с клиенти, бизнес сътрудници, чиновници и обществото. И виновният бизнес потвърди още веднъж, че е мощ за положително. Сега желаеме да споделим научените уроци, да дадем оценка на основните стълбове на непоклатимост, да откроим новаторските и работещи подходи и начертаем пътища по какъв начин те да се трансфорат в устойчиви практики. Ще обсъдим тактики за акомодация към настъпилите промени в икономическия и обществения живот. И всичко това в българския подтекст ", съобщи модераторът на сесията Огнян Траянов, създател и притежател на ТехноЛогика и ръководител на БМГД. Ще бъдат разисквани трансформациите на доверието и преосмислянето на връзките към бизнеса и сред работодатели, чиновници, клиенти.
„ Българската сесия във Форума дава опция с горделивост да покажем гъвкавостта и виновното държание, които българските компании, организации и жители демонстрират във време на рецесии. Това са освен вдъхновяващи истории за дарителство, доброволчество и отдадена обществена работа, само че и отчетливо увещание към страната за потребността от промени в наболели публични сфери ", показа Елица Баракова, Изпълнителен шеф на фондация bCause за аргументите да се включи в полемиката.
Участници в сесията на БМГД ще бъдат и Димитър Цоцорков, ръководител на Надзорния съвет на Асарел-Медет, Красимир Ненов, изпълнителен шеф на КонтурГлобал Марица Изток 3, Силвия Пенева, ръководещ сътрудник на Делойт България.
Сесията на БМГД ще се състои на 16 юни 2020, вторник, 13:00-15:00 българско време на уеб страницата на форума.
Световният конгрес „ Recover better. Recover stronger. Recover together ": В продължение на два дни форумът ще концентрира вижданията на бизнеса и на неправителствените организации за измененията, които ще последват пандемията Covid 19 и какви са вероятните пътища за сполучливото възобновяване на обществата и стопанските системи. Специално внимание ще бъде отделено на неотменените изключителни обстановки, които касаят световното общество - климатичните промени, положението на океаните, чиста сила и нови енергийни източници. Ще бъдат разисквани и нерешените проблеми като расизма, задълбочаващите се неравенства, корупцията, тъждество на половете, които през днешния ден взривяват публичната непоклатимост.
Участниците във форума ще могат да чуят вижданията на Антонио Гутереш, общоприет секретар на Организация на обединените нации, Лизе Кинго, изпълнителен шеф на Групово дело на Организация на обединените нации, Пол Полман, член на Борда на Глобалния контракт и някогашен изпълнителен шеф на Unilever. Гласът на бизнеса ще бъде показан от Джим Снаб, ръководител на Siemens и Maersk, Питър Лейси, основен ръководещ шеф на Accenture, Роберто Маркес, CEO на Natura & Co, Хелена Хелмерсън, Съд на Европейските общности на H&M Group и други.
Ал Гор, създател на The Climate Reality Project и вицепрезидент на Съединени американски щати по времето на Бил Клинтън, ще показа гледната си точка за водачеството по време на рецесия и по какъв начин да се възстановим по-добри, по-силни, да се възстановим дружно. Бан Ки-мун, ръководител на Организация на обединените нации за 2007-2016г., и Шаран Бъроу, основен секретар на Международния търговски съюз, ще дискутират вероятните взаимни климатични дейности в панела „ Климатични дейности - сливане за 1.5C бъдеще в свят след Коронавирус ".
Световният конгрес започва на 15 юни, понеделник, 15 часа българско време.
За Глобалния контракт на Организация на обединените нации: Договорът е платформа за продан на познания и разговор сред повече от 11 000 компании, профилирани организации на Организация на обединените нации, бизнес асоциации, неправителствени и синдикални организации за поощряване на публичната отговорност на организациите и етичните бизнес стандарти.
През 1999г. генералният секретар на Организация на обединените нации Кофи Анан на Световния Икономически Форум в Давос, Швейцария приканва фирмите по света да възприемат 10 универсални правилото в региона на човешките права, трудовите стандарти, околната среда и битката с корупцията и да ги приложат в своите бизнес тактики и във всекидневната си работа. Глобалният контракт започва публично през 2000 година и през днешния ден отбелязва 20 сполучливи години на съдействие на организациите за реализиране на общи за света цели с форума „ Recover better. Recover stronger. Recover together ".

За Българска мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации: БМГД е съдружие на компании и неправителствени организации, която действа като част от световната мрежа. Тя е публично оповестена на 6 май 2011 година от Н. Пр. Бан Ки-Мун, общоприет секретар на Организация на обединените нации.
БМГД сплотява виновните компании и организации, които следват 10те правилото на Организация на обединените нации и работят за реализиране на стабилно развиване на бизнеса и обществото посредством групови планове с социална значителност.

Регистрация: Участието във форума и в българската сесия е допустимо след наложителна предварителна регистрация на уеб страницата на Глобалния контракт на Организация на обединените нации. За организации-членове на БМГД присъединяване е гратис. Програмата на събитието и регистрация можете да намерите тук: Virtual Leaders Summit.
Регистрация на Медии: Всички искащи медии би трябвало да се записват авансово и да получат акредитация от централата на Глобалния контракт на Организация на обединените нации Virtual Summit Leaders 2020 Media Pass Request Form. Акредитацията дава опция за наличие на целия международен конгрес и отразяване на международните и българските водачи.
United Nations Official Media Advisory
Журналистите са поканени да участват персонално на българската сесия в ТехноМеджикЛенд на 16 юни, 13-15 часа или посредством виртуалната платформа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР