След уверението на транспортния министър Георги Гвоздейков, че организацията ще

...
След уверението на транспортния министър Георги Гвоздейков, че организацията ще
Коментари Харесай

Ще се подобри ли организацията на жп транспорта?

След уверението на транспортния министър Георги Гвоздейков, че организацията ще бъде усъвършенствана от през днешния ден, какви ограничения са подхванати?

" Във връзка с модернизацията на, остана един коловоз в северно направление и по тази причина всички влакове влизат на един коловоз. С новата организация няма да има повече такива проблеми, които са досега.

С направеното в първичния график, цялото придвижване остана като брой влакове и по тази причина сега сме подменили част от влаковите сформира с мотрисни, които заобикалят маневрата на гара София и придвижването ще бъде доста усъвършенствано ", увери Тодор Петров, шеф ръководство " Движение на влаковете и гаровата активност " към НКЖИ.

 

Ремонтът ще продължи 15 месеца. Той е належащ, от дълго време не са ремонтирани коловозите. Ще бъдат сменени 7-те коловоза. Ще е доста по-добре за самите пасажери. С ремонта на коловозите ще се усили скоростта, разяснява още Петров.

Има няколко промени в разписанията - отчасти анулирани влакове има в сектора от София до Мездра и назад. За тях има връзка с влаковете за Варна на гара Мездра, разясни Петров.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР