Светът преживява изключително трудни времена, след като вече над един

...
Светът преживява изключително трудни времена, след като вече над един
Коментари Харесай

Опит за заобикалки: Руската тенис федерация иска да има ATP турнир в Донбас

Светът претърпява извънредно сложни времена, откакто към този момент над един месец следим съветската военна инвазия в Украйна. Това накара тенис органите незабавно да реагират, налагайки тежки наказания против Русия. Така съветските тенисисти бяха принудени да се състезават без съществуването на националните знаци до техните имена, представителните отбори на страната бяха извадени от отборните шампионати, а също по този начин се стигна до анулирането на всички надпревари, които бяха планувани да се състоят на територията на страната.

Въпросните вести са сериозен удар за Руската тенис федерация и нейните управници търсят всевъзможни способи да проведат тазгодишното издание на " Купата на Кремъл ", която е една от най-старите и уважавани съревнования в модерната история на ракетния спорт. Местните ръководители на тениса не изключват опцията в бъдеще пък конкуренцията да бъде преместена в региона на Донбас, където Кремъл призна две " самостоятелни " територии - Донецка национална република (ДНР) и Луганска национална република (ЛНР).

Президентът на федерацията Шамил Тарпишчев разгласи пред съветския вестник " Спорт Експрес ", че проектите са шампионатът на твърди кортове в зала да се организира през октомври, въпреки и с лимитирано наличие на състезатели от чужбина. По думите му конкуренцията ще бъде главно за съветски тенисисти и такива от " другарски страни " като каквито той разказа Беларус, Армения и Казахстан.

Наглед тази концепция наподобява мъчно изпълнима, само че помним изявлението на Даниил Медведев, откакто той позволи проваляне във финала на Аустрелиън Оупън от Рафаел Надал. Тогава международният номер две показа по какъв начин детето в него е спряло да мечтае в този ден и бе безапелационен, че публиката постоянно ще бъде срещу руснаците. По този метод Медведев даде ясно да се разбере неговото желание да играе на родна земя, което би го предиздвикало да пропусне даже конкуренция от Големия шлем, в случай че може по същото време да играе в Русия.

" Можем ли да разчитаме, че Медведев и останалите ще играят в шампионата? Доскоро да, обсъждахме го. Сега ще би трябвало да търсим спомагателни парични средства и база ", изясни Тарпишчев.

Той добави, че е оптимистично надъхан във връзка с опцията в даден миг тенис шампионатът за " Купата на Кремъл " да се организира в Донбас:

" Мисля, че е изцяло реалистично. Интересна концепция, само че това, несъмнено, би трябвало да бъде в съгласие с АТР за дълъг интервал. Първо, би трябвало да дадат утвърждение. Има бездънен смисъл в това - развиването на тениса в районите. Вече сме провеждали шампионати и в Ханти-Мансийск. Ако ни разрешат да организираме съревнования в ДНР, тогава, несъмнено, ще бъде изцяло допустимо да го създадем. "

Russian Tennis Federation President confident Kremlin Cup will be held
— Sportnews (@sportnewsblogd1)

Източник: segabg.com

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР