Суперталантът на женския тенис, Мира Андреева, продължава да впечатлява света

...
Суперталантът на женския тенис, Мира Андреева, продължава да впечатлява света
Коментари Харесай

Детето чудо не спира да изумява: 16-годишната Андреева взе скалпа на шампионката от Уимбълдън

Суперталантът на женския тенис, Мира Андреева, продължава да впечатлява света на тениса. Само ден преди 17-тия си рожден ден, тийнейджърката си направи подарък с първата си победа над представителка на топ 10. Днес тя надделя настоящата шампионка на Уимбълдън, Маркета Водрушова, за малко над 75 минути игра, с резултат 7:5 6:1. Така в идващия кръг тя ще срещне шампионката от Дубай Жасмине Паолини.

Рускинята стартира стремително срещата, налагайки огромно многообразие в играта си, което бе и дейно в дуела, а резултатът бе два следващи пробива в интерес на Андреева. След 3:0 обаче тийнеджърката последователно започваше да губи движение, като започваше да позволява значително неточности. Това даде опция на Водрушова да играе по-агресивно и по този метод освен да изравни, само че и да поведе в един миг. След 5:4 детето знамение на съветския тенис последователно започваше да намира играта от началото на сета, което й разреши да завоюва идващите 3 гейма и надлежно да завоюва първата част.

Андреева наложи играта си и при започване на втория сет. Впечатляващата отбранителен игра, комбинирана с още разнородни удари от страна на рускинята изцяло объркаха шампионката от Уимбълдън. За разлика от предната част обаче 43-тата в света не сподели съмнения в хода на целия сет и губейки единствено един гейм, изравни най-хубавия си резултат в испанската столица, откакто реализира това предходната година, където звездата й изгря.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР