Студенти от Варна с престижна награда от Европейската космическа агенция

...
Студенти от Варна с престижна награда от Европейската космическа агенция
Коментари Харесай

Студенти от Варна с престижна награда за проект на космическо летище

Студенти от Варна с влиятелна премия от Европейската галактическа организация за план за галактическо летище. Възпитаниците на Висшето военноморско учебно заведение бяха отличени в конкуренция с 200 екипа от целия свят в конкурс в аерокосмическия център в Париж.

Светослав Георгиев и сътрудника му работят върху плана 6 месеца. Разработват комплекс с два летищни центъра.

" Първият е за хоризонтално политане, който е за космолети, които, да го кажем по този начин, са модифицирани самолети, които могат да излетят до 100 км. височина, а другите са тъкмо ракети с обособена капсула за пасажери ", изясни Светослав Георгиев.

Комплексът разполага с всичко належащо за галактически туризъм – подготвителен център, обсерватория, музей, хотелска част.

" В самия комплекс сме построили вътрешни линии. Едната е метролиния, която е изцяло автоматизирана и е с изкуствен интелект, а другата е бус линия, и тя е изцяло автоматизирана ", добави Светослав Георгиев.

" Аз от самото начало се мъчех да свия рамките на това, което вършат, тъй като в действителност е доста огромно, те от самото начало чупеха тези граници и беше прелестно, че ги чупеха и че ги счупиха толкоз красиво ", сподели ръководителят на плана доцент доктор Веселка Радева.

Българите са отличени за най-хубава концепция, показване и визия на плана.

" Успехът е доста огромен, тъй като към тях е проявен интерес от огромни частни галактически организации, които са били впечатлени от размаха на концепцията, от обмислеността на всеки един подробност, всяка зона ", добави доцент Радева.

Студентите възнамеряват в този момент да разработят плана съответно за територията на България.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР