Студенти от Русенския университет направиха нестандартна изложба, в която представят

...
Студенти от Русенския университет направиха нестандартна изложба, в която представят
Коментари Харесай

Русенски студенти сътвориха фигурки от стари авточасти


Студенти от Русенския университет направиха ексцентрична галерия, в която показват дребни фигурки, направени от остарели авточасти. В любопитната експозиция са се присъединили освен младежи, само че и дами, които имат собствен взор към приложението на ненужния метал, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Русе.

Сред творбите има рак, луноход, черешово топче, шахматни фигури, мотори и цветя. За изработката им са употребявани лагери, болтчета, крепежи, даже съединител, които са събирани от автосервизи. „ Процесът е забавен, тъй като първо би трябвало да съберат елементи. Аз от моя сервиз, сътрудниците от техните сервизи, където си поддържат колите, тъй като, знаете, всеки има автомобил. Минахме, обрахме,където има остарели елементи от поправки, събрахме ги на едно място в цеха на една компания, тъй като трябват и принадлежности. Колегите започнаха да избират частите и всеки със своята концепция си споделя – примерно тук това, това, това, оформят някаква дрънкулка, аз ги заварявам и фигурките се получиха “, споделя преподавателят доктор Юлиян Димитров. Най-трудна е била направата на шахматните фигури, тъй като са доста мънички.

Според студентите пък най-сложно е било да се измисли концепцията и реализацията й. Казват, че не са правили макети, а напряко са търсили коя част по какъв начин може да се приложи към концепцията им. Момичетата в екипа описват, че са желали да покажат с работите си по какъв начин може да се вдъхне топлина и деликатност на студения метал, както и да се даде нов живот на старите и непотребни авточасти. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР