Строителството на 14,5 км от автомагистрала Европа“ в участъка от

...
Строителството на 14,5 км от автомагистрала Европа“ в участъка от
Коментари Харесай

Строителството на участъка Калотина - Драгоман от АМ „Европа“ се извършва без спиране на трафика по път I-8

Строителството на 14,5 км от автомагистрала „ Европа “ в сектора от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ до Драгоман се прави без прекъсване на трафика по първокласния път I-8. Повечето уреди са значително приключени и асфалтовите работи са на заключителен стадий. В момента придвижването в правата се реализира по директното трасе с към този момент положена асфалтова настилка като се изключи секторите на преходи сред двете платна за придвижване. Въведената краткотрайна организация за сигурност на придвижване регулярно се ревизира, с цел да се подсигурява сигурността на придвижване по трасето.

Строителството на сектора сред Калотина и Драгоман стартира през февруари 2020 година след сключване на Протокол 2а за разкриване на строителната площадка. Очаква се обектът да бъде приключен до края на септември т. година Срокът за приключването му беше продължен поради пандемията от COVID-19 и затруднените доставки на строителни материали, което забави и попречва строителния развой. Друга причина за удължаването на периода са неприключилите отчуждителни процедури за изместване на инженерни мрежи, неотразени в настоящия Подробен организационен проект или отразени с друго местонахождение. Това наложи неговото изменение и създаденият Подробен устройствен план е импортиран в Министерство на околната среда и водите през месец май 2022 година за мнение. Очаква се решението на Министерство на околната среда и водите.

В момента в сектора Калотина - Драгоман се работи на 3 съоръжения- един селскостопански подлез и два надлеза, чието осъществяване е 95%. Пътният възел към интермодалния терминал Драгоман е построен, положен е трошен камък на пътното платно и до 15 дни следва да бъде асфалтиран. Всички останали уреди са значително приключени.

В правата от 1-ви до 7-ми км са завършили асфалтовите работи. Очаква се тя да бъде приключена доникъде на септември т. година В идващите към 8 км до Драгоман на заключителен стадий е полагането на неплътния асфалтобетонов слой /биндер/, след което ще бъде положен и износващият асфалтов слой.

Нерегламентирани сметища към строителния обект няма. Обособени са места за краткотрайно запазване на материали. В началото и в края на изграждащата се права са сложени осведомителни табели в сходство с условията на Наредба №2 от 2004 година за минималните условия за здравословни и безвредни условия на труд при осъществяване на строително-монтажни работи.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР