Строителната фирма Артекс обяви, че преустановява строителството на сградата Златен

...
Строителната фирма Артекс обяви, че преустановява строителството на сградата Златен
Коментари Харесай

"Артекс" спира строежа на "Златен век" заради разпореждането на Борисов

Строителната компания " Артекс " разгласи, че прекратява строителството на постройката " Златен век ". Това се споделя в известие на компанията до медиите, оповестява " Нова телевизия ". Позицията на " Артекс " не беше получена на публицистичната поща на " Дневник ".

" Категорично заявяваме, че планът " Златен Век " е легален, има настоящо позволение за градеж и законни строителни бумаги. Съдействаме на всички институции за осъществяване на инспекции на градежа и документите ", написа в известието.

" В момента работим по обезпечаване на сигурността на обект " Златен Век ", както и по премахване на установените забележки от страна на Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) като софтуерният период за това е до 15 април. Преустановяваме строителството на обекта, съобразявайки се с разпореждането на министър-председателя Бойко Борисов. Конструкцията на настоящото равнище е належащо да бъде приключена за сигурност и отбрана на хората от падащи строителни материали и уреди при възможни естествени бедствия ", прецизират от " Артекс ".

В четвъртък Борисов разгласи, че стопира строителството на постройката, която ще бъде над 100 метра висока. Малко по-късно ДНСК заяви за инспекция, осъществена на 20 и 26 март. Тя е установила отклонения от утвърждения план, свързани с монтажа на две асансьорни кафези, с ограждащите стоманобетонни стени на подземната част, обезопасяването на 15 м бездънен ров и други За тях е формиран констативен акт за прекъсване на строителството. (В него не се разяснява дали разрешителното за градеж на " Златен век " е с изминал период или не.)

Вчера екип на " Дневник " откри, че строителството на постройката не е спирало след разпореждането на Борисов. По закон след връчването на констативния акт от ДНСК тече 7-дневен период за несъгласие от страна на вложителя.

До разпореждането на Борисов се стигна след голям брой митинги на поданици на кв. " Лозенец ". Днес един от деятелите на Инициативен комитет " Лозенец " Мариан Бушар съобщи, че министър председателят персонално му се е обадил, с цел да му каже, че ще приключи градежа на постройката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР