Стрийминг гигантът Spotify ще освободи около 1500 служители. Причината -

...
Стрийминг гигантът Spotify ще освободи около 1500 служители. Причината -
Коментари Харесай

Spotify съкращава служители за трети път тази година - 1500 служители си тръгват от компанията

Стрийминг колосът Spotify ще освободи към 1500 чиновници. Причината - с цел да понижи разноските. Това се случва за трети път тази година, откакто освободи 600 от чиновниците си през януари и още 200 през юни. Сега съкращението съставлява 17% от работната мощ на музикалната платформа

Освобождаването на чиновници е в унисон с вълната от редуциране на работни места на софтуерните компании от началото на 2023-а година. Някои започнаха още веднъж да редуцират работната си мощ - това са колоси като Amazon, LinkedIn и така нататък

За съкращенията в музикалната платформа стана ясно от писмо на основния изпълнителен шеф на Spotify Даниел Ек. В него се сподели, че компанията е наела повече през 2020 година и 2021 година заради по-ниската цена на капитала и макар че производството й се е нараснало, огромна част от това е обвързвано с съществуването на повече запаси.

" За да бъде Spotify в сходство с нашите бъдещи цели и да подсигуряваме, че ще се оправим с идните провокации, взех сложното решение да понижа общия брой на личния състав с почти 17% в цялата компания ", написа в писмото до чиновниците.
 TikTok се готви да унищожи Spotify - това е проектът
TikTok се готви да унищожи Spotify - това е проектът

Социалната платформа към този момент предлага своя музикална услуга на някои пазари

Всеки чиновник ще бъде известен по мейл за това, че е освободен. Относно компенсациите всички чиновници получават почти пет месеца обезщетение. Това ще бъде изчислено въз основа на локалните условия за период на предупреждение и трудовия стаж на чиновниците. Всички насъбрани и неизползвани отпуски ще бъдат изплатени на всеки напускащ чиновник.

" Обсъждахме по-малки съкращения през 2024 година и 2025 година и въпреки всичко, като взехме поради разликата сред положението на нашата финансова цел и настоящите ни оперативни разноски, взех решение, че едно значително деяние за поправяне на нашите разноски е най-хубавият вид за реализиране на задачите. Въпреки че съм уверен, че това е вярното деяние за нашата компания, разбирам също по този начин, че ще бъде необикновено мъчително за нашия екип ", написа още в писмото си шведския милиардер..

През третото тримесечие компанията означи облага на фона на скока на цените на нейните стрийминг услуги и растежа на клиентите във всички райони и предвижда, че броят на месечните й слушатели ще доближи 601 милиона през празничното тримесечие.

В България главният абонаментен проект се повиши от 8,99 лв. на 9,99 лв.. Планът Duo e na cena 13,49 ot 10,80 лв., a Fаmіlу коства 16,49 лв..
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР