Стойността на щатския долар отбеляза спад спрямо различни световни валути

...
Стойността на щатския долар отбеляза спад спрямо различни световни валути
Коментари Харесай

БРИКС: Доларът спада срещу валутите на държавите членки

Стойността на щатския $ означи спад по отношение на разнообразни международни валути на валутните пазари, изключително в тези на страните от алианса БРИКС.

През последния месец съветската рубла видимо изпреварваше щатския $, възстановявайки се от 101 до 88.60 по отношение на зелените пари. От този вторник показателят на щатския $ (DXY) възлиза на 103, отбелязвайки два следващи дни на негативна територия. Този скорошен спад демонстрира най-ниската позиция за щатския $ от август тази година.

Моментът на този спад съответствува с напъните в границите на алианса БРИКС да се насърчи потреблението на локални валути за интернационалните транзакции, като по този метод се понижи зависимостта от щатския $.

Основните валути като еврото, паунда, йената, китайския юан и рублата демонстрираха мощ по отношение на щатския $ през тази седмица. Повишаването на цените на златото, които в понеделник надвишиха границата от $2,000, оказа спомагателен напън върху вероятностите пред щатския $.

Потенциалното влияние върху разнообразни браншове в американската стопанска система, в случай че БРИКС реши да сведе до най-малко потреблението на $ в търговията, е тематика, която си коства да бъде проучена. Подобен ход би могъл доста да промени динамичността на световния стопански пейзаж. Нещо повече, забележителното въздействие на Съединени американски щати в международните финансови каузи евентуално ще бъде значително наранено.

Във вторник щатският $ доближи тримесечно дъно по отношение на определени локални валути. В очакване на публикуването на данните за инфлацията в Съединени американски щати и Европа през тази седмица, форекс трейдърите поправят позициите си в сходство с тях. Предвид присъщия риск трейдърите избират да продадат позициите си преди публикуването на данните за показателя на потребителските цени (CPI).

Освен това страните от БРИКС изследват опцията да правят покупко-продажби с нефт, употребявайки локални валути, като по този метод понижават зависимостта си от щатския $. Подобен ход би могъл да окаже доста въздействие върху бъдещите вероятности на щатския $ и евентуално да понижи сегашната му доминация в петролния бранш.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР