Стотици страдащи се стичат всеки 15 август в местността Богородична

...
Стотици страдащи се стичат всеки 15 август в местността Богородична
Коментари Харесай

Стъпката на Богородица лекува и сбъдва желания, а молитвите на всеки биват чути

Стотици страдащи се стичат всеки 15 август в местността Богородична стъпка в курорта Старозагорски минерални бани с очакване за излекуване. Според преданието, по времето на римското владичество, когато районът бил римска провинция, на изкушени от християнството императорски легионери, разположени в района, се явила Божията майка. За да ги убеди, че това е същинската и най-силна религия, Богородица оставила отпечатък от стъпката си върху скалата, под която бил комплициран бойният стан на легиона.
Римските бойци приели скрито християнството и от този момент местността се трансформирала в свято място. Друго вярване добавя, че с водата, събрала се в стъпката й, Божията майка изкъпала Младенеца.

Дори и в най-големите горещини, вдлъбнатината от крайници на Богородица е цялостна с вода. Според преданията тази свята течност има изцелително влияние. Освен това в същата канара има и пролука, прекосяването през която се смята за опрощаване на греховете.
Местността е обвързвана и с историята на траките, които на същото място са правили своите ритуали към Богинята майка.
Предполага се, че са правели и жертвоприношения, за което приказва откритият в близост каменен саркофаг. Тук са били и най-старите медни рудници в Европа, откъдето идвало и мощното енергийно лъчение. То лекувало и укрепвало здравето.

Със мощното позитивно енергийно поле учените изясняват и феномена на сбъднатите стремежи. Молитвите на всеки, който прекара най-малко няколко часа върху чудодейната канара, се сбъдват.
Енергийни екстрасенси настояват, че след Рупите и Кръстова гора това е третото място по мощ поле с позитивна, лечебна сила в България. На това място са пренощували и монасите, пренасящи мощите на св. Иван Рилски.
За да се реализира мечтаният резултат, идващите тук трябвало да оставят по нещо от себе си. Затова местността е осеяна със закачени по клоните кърпички, шалове, лентички и други персонални движимости.
Инфо: lekuvai.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР