Стотици хора са събраха в центъра на Монтана за откриването

...
Стотици хора са събраха в центъра на Монтана за откриването
Коментари Харесай

Изобилие от фермерски продукти показаха производители в Монтана

Стотици хора са събраха в центъра на Монтана за откриването на първия фермерски пазар. В него вземат участие близо тридесет производители от района и страната. Очакват се най-малко 2000 гости в обичайния за града пазарен ден – понеделник. Открай време в Монтана в първия ден от седмицата идват  хора от близо и надалеч, поради по-богатия избор на артикули и артикули, а през днешния ден опциите има ще са още по-добри.
Събитието бе намерено от кмета на Монтана Златко Живков, ръководителя на Общинския съвет Иво Иванов, регионалния шеф Валери Димитров, шефа на Технологичния парк Надя Младенова и основния специалист по търговия в община Калина Асенова.
„ Ще продължим да работим за все по-доброто показване на фермите със сертифицирано качество на продуктите  от района и страната, съобщи кметът Живков. Той посочи, че ползата на хората е огромен и по тази причина ще има и идващ фермерски пазар, най-вероятно на  празника на Монтана – деня на Свети Дух, които тази година е на 5 юни.  „ Монтана е място с доста добре развита стопанска система и общината работи с изключителни темпове, без значение от това, което се случва в Народното събрание ”, сподели още Живков и благодари на всички участници и гости.
Днес в центъра на Монтана дребни и междинни производители, предложиха обилие от млечни и локални артикули, разнообразни типове брашно, самун, вино, бира, безалкохолни билкови и плодови сокове и сиропи, мед, тахани, халви, сурови ядки, песто и зеленчукови разядки, сладкарски произведения, цветя, и други.
Първият фермерски пазар в Монтана бе открит с осъществяване на танцов състав „ Ситница ”, а самодейците от читалищата на селата Горно Церовене и Белотинци подготвиха обичайни за района ястия за гостите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР