Областният управител на Враца Надя Донкинска се готви да забрани

...
Областният управител на Враца Надя Донкинска се готви да забрани
Коментари Харесай

Врачани, спите ли?! Надя Донкинска се готви да забрани похода „Козлодуй-Околчица“, нямало пари

Областният шеф на Враца Надя Донкинска се готви да забрани обичайния туристически поход „ Козлодуй-Околчица “, научи извънредно организация BulNews.
Националната демонстрация е част от честванията на великия стихотворец и бунтовник Христо Ботев. 
" По пътя на Ботевата чета “ е поход, който се организира от 1946 година насам, без спиране. Ежегодно той събира стотици, а през годините и хиляди българи, спомнящи си за делата на огромния бунтовник и неговите съратници. Ентусиастите потеглят от Козлодуй на 27 май, а задачата им е достигането на връх Околчица – лобното място на героя. Там на 2 юни те посрещат участниците в честванията по случай „ Деня на Христо Ботев и починалите за свободата и независимостта на България “.
За първи път обаче събитието е допустимо да не се състои и то по виновност на регионалния шеф на Враца Надя Донкинска.
Още при започване на април от администрацията са докладвали на своята шефка, че е време да стартира организацията на похода. Тогава корпулетната госпожа високомерно им декларирала, че има други значими задания и тази ще чака, имало време.
Вчера дългогодишни чиновници още веднъж алармирали Надя Донкинска, че остават няколко дни до началото на обичайна демонстрация и едвам в този момент тя вденала, че няма време за организация. Пред смаяните си подчинени провалената чиновничка декларирала, че в краен случай ще забрани „ По пътя на ботевата чета “ и празненствата ще минат без това събитие.
По време на оперативката се оказало, че поради бавната реакция на Надя Донкинска няма пари за рейсове, които да закарат походниците от Враца до Козлодуй. Няма пари за товарен превоз, който да извози багажа на участниците. Няма пари за химическите тоалетни и децата ще бъдат принудени да употребяват горички и шубраци за облекчение на своите потребности. Няма пари и за мобилните бани, в които походниците да могат да се изкъпят.
Пари няма, само че пък самочувствие у регионалния шеф колкото щеш!
От администрацията сигнализират и за различен значителен проблем, обвързван с обичайния поход „ По стъпките на Ботевата чета “. Въпреки оповестената социална поръчка за разчистване и обезпаразитяване на 120 км трасе, по което ще минат участниците от Козлодуй до Околчица, това не е направено. До началото на събитието остават броени дни и не е ясно дали компанията, подписала едвам през вчерашния ден контракт за осъществяването на тази забележителна по размер работа, ще успее да сътвори безвредни условия за прекосяването по този маршрут. През последните дни над региона вали и тревата е влажна, което слага под въпрос премахването й и пръскането против вредители. Най-вероятно децата ще бъдат принудени да се борят с израслия буренак в действителната заплаха от захапване от кърлежи.
Едва тази заран назначената на този пост от Политическа партия Надя Донкинска решила да замине за София и да обикаля институциите с молба за разпределяне на финансиране. Не е ясно дали през късия интервал, който остава до началото на похода, в регионална администрация ще дойдат някакви средства. Дори и това да се случи, съвсем няма време да се намерят частни компании, с които да бъдат подписани контракти за посочените нагоре услуги. По-скоро децата, които ще вземат участие в проявата, ще се усещат като в „ Сървайвър “.
Провеждането на „ По пътя на ботевата чета “ виси на косъм.
Толкова е и акълът в главата на Надя Донкинска…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР