Вчера председателят на Окръжен съд Видин – съдия Илия Илиев,

...
Вчера председателят на Окръжен съд Видин – съдия Илия Илиев,
Коментари Харесай

Съдия Милена Стоянова встъпи в длъжност като председател на Районен съд - Видин

Вчера ръководителят на Окръжен съд Видин – арбитър Илия Илиев, публично подписа акта за встъпване в служба на новия ръководител на Районния съд в града – арбитър Милена Стоянова.
Тя бе определена според Решение по Протокол № 21 от 23 април 2024 година. Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет, изпълняваща функционалностите на Висш правосъден съвет, гласоподаваха единомислещо с 9 гласа „ за “ арбитър Милена Стоянова, като обърнаха внимание на безапелационното ѝ показване, професионализма и дългогодишния ѝ опит. Съдия Стоянова има над 24 години професионален стаж, от които 17 години юридически стаж като арбитър в Районен съд – Видин, където правораздава и все още.
Георги Чолаков – ръководител на Върховния административен съд, Атанаска Дишева и Цветинка Пашкунова – членове на Висш съдебен съвет, поддържаха арбитър Стоянова и означиха, че магистратът има добър взор за организацията на активността на съда и предлага съответни решения. Мотивираха се с дадената ѝ от общото заседание единомислеща поддръжка маркираните от магистратите нейни качества като способена, виновна и обективна, както и декларираната поддръжка от ръководителя на Окръжен съд – Видин.
Основните цели на магистрата са рационализиране на положителните практики, реализиране на още по-добри резултати в предоставяното срочно и качествено правосъдие, както и издигане на престижа на институцията в обществото. Предвид това новият ръководител на Районен съд-Видин си слага за цел да обезпечи равномерната натовареност на съдиите, като се подхващат ограничения за съкращаване на неоснователните самоотводи и отводи, да продължи правенето на ежемесечни информации за формираните и завършени каузи и да вкара ежемесечен мониторинг на делата, по които не са подхванати процесуални дейности. Съдия Стоянова подчертава върху професионалната подготовка и мотивацията на съдии и правосъдни чиновници и се ангажира да продължи практиката за взаимни тематични районни образования с присъединяване на сътрудници от прилежащи правосъдни региони, както и разискването на спорната правосъдна процедура и законодателните промени. За възстановяване на правосъдната активност и основаване на по-добра организация на работа, магистратът планува осъществяване на анкети измежду жителите и юристите за определяне на проблеми, както и анонимни анкети измежду правосъдните чиновници. Обръща внимание на смисъла на оповестената на интернет уеб страницата на съда информация за активността му за каузи с висок публичен интерес, идни състезания и други. Приоритет за магистрата е повишението на престижа и доверието в съда, които ще се осъществят чрез общите старания на магистратите и правосъдните чиновници, посредством бистрота при осъществяване на състезания за правосъдни чиновници, посредством продължение на въведената процедура „ Ден на отворени порти “, посредством осъществяване на симулативни правосъдни съвещание с присъединяване на възпитаници и  др.
Уповавайки се на професионалния си опит и витален път, познавайки в елементи работата на всяко едно звено в Районен съд-Видин, имайки поддръжката на сътрудниците и правосъдните чиновници и мощна персонална мотивация, арбитър Стоянова ще работи безрезервно, както и до момента, с цел да може институцията да продължава да бъде поръчител за транспарантно, налично, независимо и заслужено правораздаване.
Председателят на Окръжен съд-Видин – арбитър Илия Илиев и остарелия ръководител на Районен съд-Видин – арбитър Даниел Цветков, пожелаха на арбитър Милена Стоянова сполучлив мандат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР