Стотици български шофьори на тирове и микробуси остават блокирани във

...
Стотици български шофьори на тирове и микробуси остават блокирани във
Коментари Харесай

Български шофьор обясни от първо лице какво се случва с блокадата в Дувър

Стотици български водачи на тирове и микробуси остават блокирани във Англия сред Англия и Франция.

Шофьорът на тежкотоварен камион Валентин Иванов изясни в телевизионно изявление, че на летището край град Манстън са блокирани над 6000 камиона. Сред водачите има българи, холандци, италианци и други.

"В момента изчакваме решението дали ще се вършат бързи проби, с които ще можем да тръгнем към Франция, ", сподели Иванов.

Късно нощес от Париж оповестиха, че против отрицателен PCR или антигенен тест, изработен до 72 ч., ще позволяват жители на Европейски Съюз от Острова на тяхна територия. Всички пасажери, без значение от превоза, който употребяват - въздушен, морски или сухоземен, са задължени да показват на френските гранични управляващи въпросните лабораторни документи, в случай че желаят да изоставен Кралството.

По думите на българския водач тази информация към момента не е стигнала до тях, както и че няма лаборанти, които да вършат проби на летището. "48 ч. изчакваме, с цел да забележим какво ще се случи. Надявам се да има развиване и да преминем през Ламанша ", съобщи водачът и добави, че са се свързали с българското посолство в Лондон, откъдето са им споделили какво ще е належащо, с цел да изоставен Острова.

Иванов описа, че изискванията на летището са допустими - раздадена им е вода и храна. Той показа, че е квалифициран да изчака, колкото е належащо и даже да посрещне Бъдни вечер и Коледа в блокадата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР