Стоманодобивният завод бе последната крепост на украинската съпроотива в пристанищния

...
Стоманодобивният завод бе последната крепост на украинската съпроотива в пристанищния
Коментари Харесай

Русия обяви пълна победа над ”Азовстал” и Мариупол

Стоманодобивният цех бе последната цитадела на украинската съпроотива в пристанищния град и съгласно новината сега цялостен Мариупол е под съветски надзор. В продължение на месеци войските бяха укрити в големия комплекс, което не позволяваше на Русия да откри цялостен надзор над града.

" Територията на металургичния комбинат Азовстал... е изцяло освободена ", се споделя в известие на съветското Министерство на защитата. В изказването излиза наяве още, че 2 439 бойци от Украйна са се предали през последните няколко дни.

От Киев не удостоверяват тази информация.

Часове по-рано украинският президент Володимир Зеленски съобщи на останалите в “Азовстал” бойци, че могат да изоставен територията на завода. Евакуацията в петък бележи края на най-разрушителната блокада на войната.

Москва не дава информация за това къде се намират последните предали се украински бойци. До този миг те бяха откарвани с рейсове в следени от Русия територии.

Видео, оповестено от съветското министерство на защитата, демонстрира редица невъоръжени мъже, които се доближават до съветски бойци пред завода и споделят имената си. Автентичността на това видео не може да бъде тествана.

Украинските управляващи се надяват, че могат да бъдат освободени като част от замяна на пандизчии, само че това не е доказано от Москва. Руският президент Владимир Путин сподели, че бойците ще бъдат третирани " в сходство със съответните интернационалните закони ", само че има опасения какво ще се случи с тях, в случай че останат в съветски арест. Във вторник съветските законодатели предложиха проекти да разгласят бойците от полк Азов за " нацистки нарушители “, които не би трябвало да вземат участие в замяна на пленници с Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР