„Столицата е оставена без физически контрол през нощта. Само преди

...
„Столицата е оставена без физически контрол през нощта. Само преди
Коментари Харесай

Богдан Милчев: Бум на катастрофите през нощта в София, няма физически контрол

„ Столицата е оставена без физически надзор през нощта. Само преди дни е имало сериозен спор сред началника на дежурната част и началника на КАТ поради дефицита на патрули, които да управляват придвижването. Това се знае и от министъра на вътрешните работи, и от началника на столичния КАТ “.

Това сподели пред БНР Богдан Милчев от Института за пътна сигурност.
Според него е налице безхаберие от страна на управлението:
„ Преди три месеца Министерство на вътрешните работи даде за публично разискване законопроект, който целеше да ограничи опцията систематичните извършители да не престават да ръководят автомобил. В София има стотици водачи с над 50 нарушавания, само че не престават да ръководят колите си. Този законопроект беше димка. Не е загадка за министър Рашков, че в КАТ чиновниците са демотивирани поради споровете сред управлението и самия състав “.

В предаването „ 12+3 “ Милчев попита по какъв начин институциите носят отговорност: „ В София всяка вечер стават приблизително към 20 произшествия, които Пътна полиция покрива. Има взрив на злополуките през нощта, тъй като няма действителен физически надзор... Видеонаблюдението в София е машинация, всички водачи я знаят. От години не се заплаща поддръжката на софтуера за видеонаблюдението на Столична дирекция на вътрешните работи и то не може да разпознава регистрационните номера. Видеонаблюдението на Столична община следи трафика и натовареността. Изостанали сме механически, с цел да управляваме процеса през видеонаблюдение. 90% от нарушаванията, които се установяват в София, са единствено с камерите за скорост. За другите нарушавания не се работи - нито за червен светофар, нито за пешеходците, нито за лишаване на преимущество. За похлупак имаме увеличение на жертвите тази година по отношение на предходната - на национално равнище с към 15%. По заповед на началника в София има заповед да не се изнася информация ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР