18,2-инчовият QD-LED дисплей с резолюция 3200×1800 е подходящ за лаптопи(снимка:

...
18,2-инчовият QD-LED дисплей с резолюция 3200×1800 е подходящ за лаптопи(снимка:
Коментари Харесай

Samsung разработи самосветещ QD-LED дисплей


18,2-инчовият QD-LED екран с резолюция 3200×1800 е подобаващ за преносими компютри
(снимка: IT Home)

Корейският производител Samsung Display сподели дисплейна технология от последващо потомство, наречена QD-LED (Quantum dot LED), на ревюто SID 2024 година, фокусирано върху осведомителните екрани.

В момента OLED е единствената налична в комерсиалната мрежа самосветеща технология за екрани, само че тя страда от дефекти като прегряване на екрана, стареене и лимитирана бляскавост, заради органичните материали. Съществуващите екрани с квантови точки употребяват фотолуминесценция и изискват източник на светлина за възстановяване на цвета.

Новата QD-LED технология на Samsung съчетава високата успеваемост на самосветещите екрани с превъзходната акуратност на цветовете и необятната цветова гама на квантовите точки, отбелязва IT Home. Дисплеят излъчва светлина непосредствено посредством ток и може да се похвали с по-висока непоклатимост на материала от OLED, с помощта на неорганичните квантови точки.

Прототипът на QD-LED панела на Samsung има размери 18,2 инча и е съвършен за огромни преносими компютри със своята разграничителна дарба 3200×1800 и компактност на пикселите 202 PPI. Този панел употребява мастиленоструен щемпел за образуване на пикселите на огромна повърхност, което доста усъвършенства успеваемостта на производството.
още по темата
Екологичният QD-LED панел на Samsung заобикаля обичайните квантови точки от кадмиево съединяване и разчита на развой без кадмий. За отбелязване е, че документът, обвързван с тази разработка, получи влиятелната „ Годишна премия за извънреден документ ” от SID.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР