Столичният общински съветник от Реформаторския блок Стефан Марков поиска да

...
Столичният общински съветник от Реформаторския блок Стефан Марков поиска да
Коментари Харесай

Столичен общински съветник иска велоалея на "Симеоновско шосе"

Столичният общински консултант от Реформаторския блок Стефан Марков изиска да се построи велоалея по протежението на бул. " Симеоновско шосе ", както и да се направи пешеходна пътека с изкуствена грапавина и пешеходен светофар на " Ловен парк " при Борисовата градина.

С писмо до медиите той изясни, че в този регион на София има огромен велотрафик от и за влизане в Борисовата градина, както и към болница " Токуда ". Според него това основава риск както за велосипедистите, по този начин и за пешеходците. Освен това, по думите на Марков, след построяването на велоалеята, " Симеоновско шосе " щяло да бъде велосвързано с кварталите " Студентски град ", " Дианабад " и " Витоша ".

Той посочи, че е отправил публично предложение до кмета Йорданка Фандъкова. То е входирано през вчерашния ден в Столичния общинския съвет.

Марков добави, че построяването на велоалея на това място ще компенсира ненапълно жителите от квартал " Витоша ", които неотдавна стачкуваха за неналичието на градски превоз и инфраструктура. Тя щяла да улесни живеещите в тези региони, само че това нямало да позволи напълно казуса им с неналичието на градски превоз.

Общинският консултант изиска още да бъде построена пешеходна пътека с изкуствена грапавина на кръстовището на бул. " Симеоновско шосе " и улицата, отвеждаща до ресторанта в " Ловен парк ". Той предлага там да се сложи и пешеходен светофар, който да бъде задействан единствено тогава, когато има човек, а през останалото време да свети зелено за колите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР