Столичният общински съвет обсъжда бюджета на общината за 2018 г.

...
Столичният общински съвет обсъжда бюджета на общината за 2018 г.
Коментари Харесай

Столичният общински съвет обсъжда бюджета за 2018 г.

Столичният общински съвет разисква бюджета на общината за 2018 година

След представянето му Калоян Паргов, общински консултант от Българска социалистическа партия , направи изявление, с което разкритикува разпределението на бюджета и политиката на ГЕРБ. Припомняме, че общинските съветници от Българска социалистическа партия предложиха собствен различен бюджет.

Политическа група 5 в СОС прочете декларация, с която декларира, че няма да взе участие в полемиката и гласуването на столичния бюджет. От ПГ% разкритикуваха метода, по който още веднъж се изготвя, предлага и надлежно приема бюджета - без разискване в комисиите и с действителното присъединяване на общински съветници, както беше препоръчано от тях.
Петимата общински съветници - Иван Велков, Симеон Славчев, Стоян Александров, Светослав Витков и Венци Мицов напуснаха съвещанието.

От ДСБ и обединението " Сердика " (АБВ и Български социалдемократи) разкритикуваха увеличението на разноските и разпределението им, като те не одобряват и различния бюджет, препоръчан от социалистите.

Проектобюджетът на София за актуалната година е 1,549 милиарда лева - с 220 млн. лева повече от средствата за предходната година.

Първоначално от " Московска " 33 бяха заложили средства на стойност 1,433 милиарда лева, само че поради преходния излишък и планувано повишение на личните приходите, парите за 2018 година бяха допълнени с още над 100 млн.лв.

С 58 млн. лева са нараснали средствата за поддържане и създаване на уличната инфраструктура, за обучение - с 18 млн. лева, за опазване на здравето - с 4,8 млн. лева и за обществени действия - с 4 млн. лева

Над 124 млн. лева са заделени за поправки на булеварди, улици и трамваен път. 37 млн. лева ще отидат единствено за реконструкцията на квартални улици.

Най-основният ремонт, който е плануван тази година е реконструкцията на ул. " Граф Игнатиев ".

135 млн. лева ще бъдат дадени за закупуването на 142 рейса на природен газ и 20 електробуса. Предвиждат се и 13 нови трамвая на стойност 35,6 млн.лв.

Кметът на София разгласи, че ще стартира и строителството на първите детски градини в " Манастирски ливади ", " Кръстова вада " и Курило, регион " Нови Искър ". Строителство на нови здания и физкултурни салони към съществуващи детски градини ще стартира в кваралите " Павлово ", " Княжево " и регионите " Витоша ".

На съвещанието ще бъдат прегледани и дълго чаканият проект за деяние за дни с високи равнища на нездравословни излъчвания във въздуха и новото съглашение в контракта за концесия на " Софийска вода ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР