Столична община ще коригира велоалеята на входа на градинка Кристал,

...
Столична община ще коригира велоалеята на входа на градинка Кристал,
Коментари Харесай

Столичната община ще поправя велоалеята и в градинката "Кристал"

Столична община ще поправя велоалеята на входа на градинка " Кристал ", където не беше оставено пространство за прекосяване на пешеходците. Това излиза наяве от отговори на пресцентъра на общината по тематиката до " Дневник ".

В момента местата по тази велоалея, където няма място за пешеходци е с прекратена линия. Според общината тази прекратена линия подсигурява преимуществото на придвижването на пешеходци пред велосипедистите.

И въпреки всичко общинарите са решили да трансформират " организацията на придвижването в региона на входа за градина " Кристал " за в допълнение понижаване на конфликтните точки в посочения сектор. "

Паркиране и прекъсване по " Раковска " постоянно е било неразрешено

Зареждането на обектите по ул. " Г.С.Раковски " би трябвало да се прави от перпендикулярните улици, където има обособени паркоместа. Това може да става и през нощните часове на денонощието, оповестяват от общината на София.

От там припомнят, че престоят и паркирането по улица " Г.С.Раковски " е било неразрешено, даже и преди реализацията на велоалеята. По дължината на цялата улица има знаци, които не разрешават престоя и паркирането, само че всекидневно тези знаци не се съблюдават.

Изграждането на велоалея там по никакъв метод не е обвързано и не ощетява таксиметровите коли, защото тяхното прекъсване там не е регламентирано, пишат от Следствен отдел към окръжна прокуратура.

На всички тролейбусни спирки, велоалеята е прекратена, тъй че да се обезпечи опция за прекъсване на тролейбусите оптимално близо до бордюра, като тук-там са обособени и джобове за тролейбусните спирки. Маркировка е прекратена и не са сложени ограничители, които да попречват прекосяването на пасажерите от градския превоз и надлежно прекъсването на тролейбусите в зоните на спирките.

Проектът за велоалеята е част от признатите от Столична община ограничения за понижаване на трафика и популяризирането на различни способи за напредване в града. Освен това решението за построяването й по ул. " Раковски " следва главните рекомендации на проф. Ян Геел от отчета " София – град за хората ". " Придържайки се към всички рекомендации от показания отчет, градът би се трансформирал в едно по-приветливо място за велосипедисти и пешеходци, " считат от общината.

Общината е направила разбор на трафика на съответната улица. Според него се чака да се затрудни придвижването на коли на тази улица поради ограничението на скоростта там. " С намаляването на транспортните средства по улицата обаче се развиват различните способи за напредване и се покачва привлекателността на градския превоз по отношение на потреблението на персонален автомобил " " показват от общината.

Цялото трасе на велоалея " Раковски "

По организационен проект велоалеята на ул. " Г.С. Раковски " ще стартира от бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " и ще продължава до бул. " Сливница ". Към момента тя свършва до градинката " Кристал ", като Следствен отдел към окръжна прокуратура възнамерява продължаването й през парка и по ул. " Париж " и свързването и с изграждащата се велоалея на бул. " Дондуков ".

От общината изясняват, че това решение е взето на база разбор за опциите на велосипедистите да преодоляват сериозния надолнище на правата на ул. " Раковски " сред бул. " Дондуков " и бул. " Цар Освободител ", както и нейната сериозна и транспортна натовареност там. " Стремим се към обезпечаване на цялостна велосипедна мрежа и работим върху поетапното свързване на всички велоалеи на територията на София. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР