Stockholm Open, ърви кръгХолгер Руне – Тиаго Монтейро 7-5, 6-2Холгер

...
Stockholm Open, ърви кръгХолгер Руне – Тиаго Монтейро 7-5, 6-2Холгер
Коментари Харесай

Руне започна с двусетова победа в Стокхолм


Stockholm Open, ърви кръг

Холгер Руне – Тиаго Монтейро 7-5, 6-2

Холгер Руне стартира присъединяване си на ATP 250 шампионата в Стокхолм с чиста победа над международния №61 Тиаго Монтейро. Датчанинът трябваше да постави много старания в първия сет, само че във втората част не показа много по-убедително и не разреши на съперника си да се надява на сензация.

На осминафинала Руне ще се изправи против Кристиан Гарин, който по-рано през днешния ден отстрани квалификанта Джейсън Къблър.

Скандинавецът не позволи нито една двойна неточност в хода на дуела, като в това време завоюва 86% от точките си на първи сервис (31/36). Руне имаше превес във връзка с уинърите (24-13) и непредизвиканите неточности (8-15) и осъществя три от петте си точки за пробив (60%), до момента в който Монтейро по този начин и не стигна до брейкпойнт.

Руне, за който това бе първи мач след изгубения край в София, стартира нерешително мача и на няколко пъти се озова в ролята на догонващ, само че все пак бе доста стабилен при подаванията си и не разреши на Монтейро да се откъсне в резултата. Постоянството на седмия подложен в последна сметка се отплати и той реализира поврат, стигайки ди първия пробив в мача, който след това затвърди и се наложи със 7-5 в откриващата част.

Във втория сет Руне заигра с доста повече експанзия и самочувствие и още веднъж съумя да пробие пръв, правейки резултата 3-1 в своя изгода. Монтейро прекъсна серията му, само че не за дълго. Скандинавецът даде единствено една точка в идващите си два сервис гейма, като в това време записа нов брейк и по този метод победи със 7-5, 6-2 след 1 час и 19 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР