"Ставаме свидетели на безпрецедентен акт на Окръжна прокуратура, нещо, което

...
"Ставаме свидетели на безпрецедентен акт на Окръжна прокуратура, нещо, което
Коментари Харесай

Ексклузивен отговор! Кметът на Благоевград Илко Стоянов: Ставаме свидетели на безпрецедентен акт, който не се е случвал и в най- тъмните и мракобесни времена!

"Ставаме очевидци на невиждан акт на Окръжна прокуратура, нещо, което не се е случвало и в най-тъмните и мракобесни времена в нашата история.Това съобщи кметът на Благоевград във връзка изказването на прокуратурата към желанието на общината за взимане на дълг от 29 млн. лева,нужни за осъществяване на мегапроект в регионалния център.

Ето какво още сподели благоевградския градоначалник:. " Окръжна прокуратура си разрешава да проверява Идеи , да проверява едно желание.. Това, го няма на никое място в правосъдната процедура в България и Европа.

Налице е жестоко тъпчене на закона за правосъдната власт, тъпчене на конституцията за разделяне на управляващите , по тази причина ще сезирам Висш съдебен съвет и Главния прокурор за започване на незабавни дейности и определяне - кой ще понесе отговорността за сходно невиждано деяние?!. Как си разрешава прокуратурата да се бърка в работата на локалната власт при разискване на хрумвания.?! Работата и е да проверява закононарушения, а не планове или хрумвания .

Именно поради такива дейности България е разследвана в Европа Безумие, юридически парадокс и просто нямам думи по какъв начин да нарека това, което се случва.

Вчера ОБС одобри ПИРО за 2 милиарда лв., това са хрумвания и планове и тях ли ще проверява прокуратурата. Въпросите, които ми задава прокурорът също са неуместни: Имало ли е референдум по желанието за заем. Какъв референдум, кой го е предложил, в случай че ще има има общински съвет, който да вземе решение. Къде се бърка прокуратурата. В работата и на националните избраници ли?! Забележете! Прокуратурата се била самосезирала. Значи не се е намерил човек, който да я сезира и да счита,че прокуратурата може да се намесва в преследването на хрумвания..

Пак споделям такова нещо на никое място и в никакъв случай не се е случвало, по тази причина ще упорствам за незабавни ограничения от страна на Висш съдебен съвет и Главния прокурор и търсене на отговорност от прокурора измислил този парадокс,каза кметът Стоянов

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР