Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич даде обширно интервю, в

...
Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич даде обширно интервю, в
Коментари Харесай

Саша Илич: С показаната игра нямаше как да спечелим срещу Левски

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич даде обстойно изявление, в което отговори на всички въпроси след изгубеното с 0:2 дерби от Левски. Той съобщи, че с сходна конфигурация на игра подобен дерби мач няма по какъв начин да се завоюва.

„ Със сигурност на всички нас ни е доста мъчно след загубата от Левски - и на играчите, и на мен, и на всички почитатели. Най-много скърбя поради нашите почитатели, тъй като това е мач, за който живеят всички, а ние не играхме на равнището, на което трябваше. И обезсмислихме всички хубави неща, които бяхме създали преди мача с Левски “, стартира Илич, след което изясни за какво не е приказвал пред медиите след последния съдийски сигнал.

Сръбският експерт даде изказване единствено пред малкия екран.

„ След мача на пътя ни към рейса имаше доста почитатели на Левски, поради които обстановката не беше естествена. Именно това е повода нито играчите, нито аз като треньор да не приказваме след мача. Това няма никаква връзка със загубата - просто не бяха проведени естествени условия за предоставяне на мнения “.

„ Емоциите не могат да минат по този начин бързо. Когато изгубиш дерби против най-големия си противник, би трябвало малко повече време. И след мача споделих, че единственото хубаво нещо от този мач, в случай че въобще може да има нещо хубаво, е, че имаме пауза от 2 седмици. И в този момент би трябвало доста да работим в психически проект с играчите - да пробваме да се вдигнем и да се върнем в победния коловоз “, сподели Илич.

„ Ако искаш да влезеш в дерби мач и да победиш, както искахме ние, не може да го направиш по този метод, както го направихме ние! Изобщо не влязохме нападателно - всеки двубой, изключително през първото полувреме, беше извоюван от съперника. И то не тъй като имат по-качествени футболисти, а тъй като бяха доста по-агресивни и по-дисциплинирани от нас. И това не ми харесва. Всеки може да играе неприятно, само че би трябвало да дава максимума от себе си. Аз и моят щаб си извадихме заключения за някои неща и за идващите мачове ще се опитаме да ги променим “, разяснява наставникът на „ армейците “ и подхвана тематиката за новите, които не взеха присъединяване в мача.



„ Не е обикновено да отидеш някъде, да направиш 4-5 тренировки и незабавно да си в групата за мача. Аз най-малко не го упражнявам. Александров беше играл всички мачове за Септември, само че Марселино пристигна от Колумбия, където не беше играл дълго време. Така че за тях би трябвало време - по време на паузата за националните тимове ще забележим по какъв начин ще ги използваме отсега нататък.

Не успяхме да картотекираме Шагоян за мача. При него преимуществото, както и при Сами, е, че той идва от състезание, което сега се играе. Играел е по 90 минути, тъй че незабавно може да стартира да тренира и да бъде подготвен за мачовете. Александров и Шагоян са в по-добро физическо положение от Марселино, само че не мисля, че той е доста по-назад от тях “.

„ ЦСКА е най-големият футболен клуб в България. Показват го и трофеите на тима. И самият факт, че си в ЦСКА, кара хората да чакат, че ще се бориш за шампионската купа “.

„ Не обичам да приказвам за себе си, само че и аз играех в Сърбия за тим, който също всяка година се бореше за купата. И беше мъчно да се играе. Защото, ето - каквото и да си направи преди мача с Левски, в този момент всичко отиде на вятъра. Целият тим и аз като треньор би трябвало да са наясно с това. В ЦСКА почитателите и обществото чакат победа след победа всяка седмица. И единствено по този начин може да си конкурентен в битката за купата “.

„ В предходните мачове видях огромен хъс. Няколко мача преди този момент ги спечелихме точно с хъс и предпочитание за победа - не поради по-добри качества, а поради огромния ни хъс. Но не показахме това в мача с Левски - когато най-вече трябваше да покажем това предпочитание за победа, ние не го показахме. Случва се и това, всеки има един слаб ден, даже и когато е против най-големия противник. Трудно е, само че би трябвало да продължим напред “.

„ С добра работа на тренировките би трябвало да вдигнем тима в психически проект. От друга страна да покажем някои избрани неточности, най-важното е фактът, че, в случай че не влезеш в мача по верния метод, има избрани последствия “, счита Саша Илич.

„ Отново споделям, мога да схвана, когато някой играе едва, само че не одобрявам някой да не дава 100% от себе си всеки мач ”, приключи той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР