Журналистите Ники Кънчев, Светла Иванова и Бойко Василев бяха сред

...
Журналистите Ники Кънчев, Светла Иванова и Бойко Василев бяха сред
Коментари Харесай

ФЖМК отбеляза 50 години, като събра бивши и настоящи студенти

Журналистите Ники Кънчев, Светла Иванова и Бойко Василев бяха измежду гостите
Факултетът по публицистика и всеобща връзка означи 50 години. На специфичното събитие, което се организира в една от новите зали във Факултета, се събраха някогашни и сегашни студенти, както и доста преподаватели, измежду които проф. доктор Минка Златева, проф. Милко Петров и други

Всички те имаха опция да се видят още веднъж, да беседват и да разменят контакти.



С въвеждащо слово деканът на ФЖМК проф. доктор Веселина Вълканова посрещна всички присъстващи, след което даде думата на някои от гостите, измежду които водещият на " Панорама " Бойко Василев и третокурсникът по " Журналистика " Петър Жечев.

Сред гостите в залата бяха още водещите Светла Иванова и Ники Кънчев.

Сред формалната среща, траяла близо час, всички посетители организираха и неофициални диалози на особено квалифициран коктейл.



На първия етаж във ФЖМК, пристигналите на годишнината, разгледаха изложбата със фотоси, които разкриват благи мемоари от образователния развой. На фрагментите може да се видят моменти от образованието във Факултета, разнообразни генерации студенти, както и дипломирането на приключилите, облечени с тоги. 



За последните 13 години във ФЖМК, с изключение на образователното студио, където се организират практиките по " телевизионна публицистика " към този момент има и още едно ново студио, оборудвано с декори, новинарски сет и аутокю. Също по този начин има и обособена зала, която действа като " Апаратна ". На тези нови места във факултета по публицистика и всеобща връзка студентите от профил " Телевизия " организират своите практики в 3-и и 4-и курс.

Междувременно стана ясно, че в навечерието на 24 май ФЖМК подписа съглашение за съдействие с Националната библиотека “Св. св. Кирил и Методий ”. С него се дава опцията двете страни да осъществят взаимни планове и да правят действия, които съчетават директно преподаването с практическата активност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР