Хиляди иранци отдават почит на загиналия президент Ебрахим Раиси. В

...
Хиляди иранци отдават почит на загиналия президент Ебрахим Раиси. В
Коментари Харесай

Хиляди иранци отдават почит на загиналия президент Ебрахим Раиси

Хиляди иранци отдават респект на починалия президент Ебрахим Раиси. В този час в северния град Табриз протича първата от серията траурни церемонии в памет на президента и на останалите седем починали в злополуката, измежду които и външният министър на Иран.

Властите в Иран оповестиха 5-дневен печал. Множеството скандира лозунги за починалия президент, а държавната телевизия излъчва онлайн на фона на траурна музика. Хиляди се събраха и в столицата Техеран, с цел да отдадат респект. 

„ Тук съм от нощес и не съм спал. Предната нощ се молих за живота на президента в очакване на положителни вести сутринта, само че като научихме, че е мъртъв – животът ми се счупи “, сподели Ахмед, гражданин на Техеран.

Ебрахим Раиси ще бъде заровен в четвъртък в родния му град Машхад. Нови избори за президент би трябвало да бъдат извършени до 50 дни след гибелта на Раиси.

Политици, посланици и жители сервират съболезнования в иранското посолство в София. Мисията откри книга за съболезнования. Сред първите, които се отзоваха беше посланикът на Турция.

В изявление за bTV посланикът на Иран сподели, че няма данни иранският президент да е умрял в атентат. Негово превъзходителство благодари на България и българския народ за тяхната съпричастност.

Хеликоптерът с Раиси на борда се разруши в неделя по здрач на път от ирано-азербайджанската граница към град Табриз. Машината се разруши на връщане от гала по откриването на язовир в северните елементи на Иран.

Основна версия е, че хеликоптерът може да е аварирал поради понижена видимост, породена от гъста мъгла. Сред починалите са външният министър Хосейн Амир Абдолахиан, няколко високопоставени държавни чиновници и персоналната защита на президента.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР