Старите легенди разказват, че след завземането на властта от Наполеон

...
Старите легенди разказват, че след завземането на властта от Наполеон
Коментари Харесай

Любимото ястие на Наполеон била палачинка с котлет

Старите митове описват, че след завземането на властта от Наполеон Бонапарт за придворните настъпили тежки времена. Той не ценял изключително напъните на майсторите на кулинарията, поглъщал поднесената му храна без даже да прекъсва стартирания диалог.

Въпреки това обаче имал обичано ядене, което постоянно повишавало настроението му – палачинка с котлет.

Един ден, до момента в който приготвяли за него бленуваното ядене, Наполеон инцидентно влезнал в кухнята. Тогава той решил да потвърди, че и в тази област той е по-велик. Ето за какво взел от ръцете на готвача тигана и се заловил за работа със самочувствие на военачалник.

Макар че не признавал нищо в живота си за невероятно, сега, в който обръщал палачинката, тя паднала не в тигана, а на пода. Тогава за придворните станало ясно, че въпреки всичко човек не може да владее безусловно всичко на този свят.

Gotvach.bg ви пожелава по-голям триумф в приготвянето на следната рецепта, въодушевена от вкусовите желания на Наполеон.

Необходими артикули за 4 порции: 4 яйца, 200 гр брашно, 500 мл мляко, към 80-100 масло или олио, малко сол.

Брашното и солта се разбъркват с яйцата и млякото, до момента в който се получи примес с плътна плътност. Мазнината се разделя на 4 елементи. Сгорещеният тиган се намазва с едната част и се изсипва с черпак ¼ от сместа. Щом палачинката се втвърди, а долната й страна стане кафява, тя се отделя деликатно от тигана и се обръща. Втората страна също се пържи до златисто-кафяво.

 Любимото ядене на Наполеон била палачинка с котлет

С плъзгане палачинката се поставя в паница и се държи на топло място. По същия метод се подготвят и останалите 3 палачинки.

Когато се сервират като десерт, пълнежът им може да бъде с мармалад, сироп или плодове.

Когато се сервира като главно ядене, към палачинката се сервират запържени гъби и кубчета от шунка, аспержи и зеленчуци.

Много подобаващи са със спаначен заряд като гарнитура на добре изпържени котлети.

Рецептата е препоръчана в книгата „ В света на кулинарното изкуство ”.

За улеснение на читателите, рецептата за палачинки с котлет е добавена и в графа предписания на уеб страницата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР