Старата сграда на американското посолство в Москва © NVO [Wikimedia

...
Старата сграда на американското посолство в Москва © NVO [Wikimedia
Коментари Харесай

САЩ драстично ограничиха визите за руснаци

Старата постройка на американското посолство в Москва

© NVO [Wikimedia Commons CC by 3.0] Още по тематиката от 21 авг 2017 от 8 авг 2017

Само 4 чиновници ще работят само от Москва
Посолството на Съединени американски щати в Русия заяви в понеделник, че след 48 часа

Още при оповестяването на решението на Москва за намаляването на личния състав със 755 души - американски и съветски жители - от Вашингтон предизвестиха, че работата ще поемат оставащите чиновници, които ще бъдат два пъти по-малко от досегашните. Те ще би трябвало да се занимават с неспецифични задания и измежду първите наранени са консулската работа и визовите услуги.

В понеделник посолството разгласи, че от 23 август се приключва издаването на неимигрантски визи за всички съветски жители на територията на цяла Русия.

Тази услуга ще бъде възобновена от 1 септември, само че единствено в Москва. Консулските служби в Санкт Петербург, Екатеринбург и Владивосток стопират визовите услуги за неустановен период. Там няма да може даже да се организират изявленията с претендентите.

Отменени са всички диалози с руснаци, кандидатстващи за неимигрантски визи, които са били планувани до 1 септември. На засегнатите от неочакваната смяна американските дипломати предлагат да се свържат с посолството, да си насрочат нова дата за изявление и да възнамеряват пътешестване до Москва за провеждането му.

Новият режим ще работи, до момента в който съветската страна поддържа рестриктивните мерки, наложени над американските дипломатически представителства.

Промяната визира и жителите на Беларус. За нейните близо 10 милиона поданици повече няма да се предлага визова услуга от посолството в Москва. " Препоръчваме на жителите на Беларус да се обръщат за изявленията за неимигрантски визи към посолствата на Съединени американски щати във Варшава, Киев или Вилнюс ", се споделя в известието на посолството.

Руски компании за посредническа активност при кандидатстването за визи споделят, че не са сюрпризирани от този ход. Според тях чиновниците, провеждащи диалози с претендентите в Москва, към този момент са намалели от 12 на 4, а насрочването на интервютата ненадейно се е удължило от 2 седмици на 2 месеца.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР