Станислав Шопов изигра вай-силния си мач за ЦСКА при победата

...
Станислав Шопов изигра вай-силния си мач за ЦСКА при победата
Коментари Харесай

Гецата: Головете трябва да са Рубикон за Шопов

Станислав Шопов изигра вай-силния си мач за ЦСКА при успеха с 3:0 над Берое в неделя. Той се регистрира с два гола и асистенция и даде поръчка за титулярно място в идващите мачове. Един от най-техничните халфове в българския футбол и някогашен състезател на алените и Ботев Пловдив - Георги Георгиев, е най-точният човек, който да разяснява представянето на Шопов. Гецата е работил с " осмицата " на армейците в школата на канарчетата. Той приказва пред " Тема Спорт " за някогашния си ученик, играта на ЦСКА и идните полуфинали за Купата на България с Ботев.

 Г-н Георгиев, Станислав Шопов за първи път вкара два гола в един мач за ЦСКА, а се регистрира и с асистенция против Берое. Настъпи ли моментът той да се наложи в титулярния състав на армейците?

- Той е на 22 години към този момент, време му е. Както постоянно съм казвал, качествата му няма смисъл да ги разясняваме. Безспорно е огромен гений, има необикновен ляв крайник, само че въпросът е и манталитетът. Вече би трябвало да превключи на друга скорост. Надявам се откровено, че го е направил. Това показване против Берое, тези голове би трябвало да са Рубикон за него. Защото няма време и няма кой да го чака. Във футбола годините минават бързо. Време е да натисне крепко и дано да го окуражим, тъй като разполага със страхотни качества. Загуби няколко години с измислени мениджъри, нека да му е увряла главата, откакто в Хееренвен трябваше да гледа мачовете от трибуните. На 22 години не можеш да бъдеш водач, само че към този момент би трябвало да се превръщаш в съществена фигура в халфовата линия.

През зимата Шопов бе доста покрай завръщане в Ботев Пловдив. Проследихте ли тези процеси и смятате ли, че тази договорка трябваше да се реализира?

- Някой му мътеше главата отново. Уж щеше да се върне, а най-после нищо. Всичко това разсейва. Да стои там и да играе футбол, което го може. Няма по какъв начин да смениш три тима за две години и да искаш нещо да се случи. Така че се веселя, че не се случи този трансфер. А и какво по-хубаво има за един млад футболист от това да играе за ЦСКА?

Какво смятате за цялостното показване на ЦСКА? Правилно ли бе решението Нестор Ел Маестро да бъде оставен на поста си след загубата на " Тича "?

- Не ми се приказва за треньори. Аман от тях! Ще взема да кажа някоя нелепост...

Не звучите изключително удовлетворен...

- Как да съм удовлетворен?! Да си го кажем, че Берое сега са в такова положение, че не са аршин за нищо. Особено и с 10 индивида. Тепърва има други, значими мачове, дано там да играят мощно, да завоюват и тогава треньорът ще получи самопризнание от публиката и ще му стане доста по-лесно. Не може всякакви измислени треньорчета да си вършат подигравка с тимовете ни. Затова сме на това състояние. В Европа не можем да отлепим дори в квалификациите, камо ли за по-нагоре.

ЦСКА и Ботев Пловдив ще се срещнат на полуфиналите за Купата на България. Какви са упованията ви за двата конфликта и можете ли да определите любимец в тях?

- Прогнози и упования за мачове сред ЦСКА и Ботев Пловдив не обичам да давам, тъй като съм играл и в двата тима. Хубаво е, че ще станат здрави мачове, ще има доста почитатели по трибуните, атмосфера. Безспорно това е доста по-равностойният полуфинал. Докато при Лудогорец и Хебър не ми се има вяра, че в два мача може да има изненада. Но на мен и за мача в Пазарджик в края на есента не ми се вярваше, пък стана. А и знаем кой е треньор на Хебър въпреки всичко. Топка е.

Стоите ли покрай протичащото в Ботев Пловдив. Напоследък се появи съществено напрежение сред част от почитателите...

- Тези фракции-мракции не ме интересуват. Да вършат, каквото желаят. Никой не оказва помощ на Ботев. Всичко е въпрос за пари. Да не си мисли някой, че поради обич се движат нещата. Та те влизат гратис на мачовете, не си купуват билети. Един лев не са дали за Ботев. Не мога да ги разясня.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР