Срути се скат на новостроящия се участък на магистрала Струма

...
Срути се скат на новостроящия се участък на магистрала Струма
Коментари Харесай

Срути се скат от новостроящия се участък на магистрала Струма

Срути се склон на новостроящия се сектор на автомагистрала " Струма " край Симитли. Срутването е станало след поройния дъжд в сряда. Участък от ската се е свлякъл дружно с поставената защитна мрежа и рогозката под нея, заяви БГНЕС. Паднала е най-вече пръст и дребни камъни, които са запълнили 2-метровата " джоб " стена под ската.

Отляво на сриването скатът също потегля да се свлича, има раздрани сектори от мрежата и поставената под нея лесозащитна черга.

Срутването е в готовия още предходната година 2-километров сектор от рудник " Ораново " до Сухата река. Той е с сложена настилка, замрежен склон, маркировка и пътни знаци. Мрежите бяха сложени от алпинисти предходната година, а през есента секторът импровизирано беше пуснат в употреба за 20-на дни.

Той още веднъж беше затворен, защото при косото включване в ГП Е-79 тежките камиони започнаха да разрушават асфалтовото покритие. Проблемът е, че скатът е съвсем вертикален, само че по този начин е по план.

В момента от този ЛОТ се строят мостовете от северния вход на най-дългия тунел у нас- " Железница “, вършат се по нова-избутваща технология. Единият мост е готово-той минава над остарелия път Струмско-Долно Церово, жп-линията София-Кулата, ГП Е-79 и р. Струма. Вторият мост тези дни мина също над Е-79, подготвен е съвсем половината. Дясната тръба на тунела в посока Благоевград е прокопана, пред край е и лявата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР