Сривът на Silicon Valley Bank (SVB) е благословия за биткойн,

...
Сривът на Silicon Valley Bank (SVB) е благословия за биткойн,
Коментари Харесай

Банковият колпас в САЩ изстреля биткойн нагоре

Сривът на Silicon Valley Bank (SVB) е благословия за биткойн, настояват крипто наблюдаващи, привличайки вниманиет към децентрализираната финансова система като метод за хеджиране против централизираното банкиране.

„ Silicon Valley Bank, 18-тата по величина банка в страната (САЩ), се срина – с нея научаваме по какъв начин миналогодишната рекордна ликвидация на американски държавни скъпи бумаги е основала неосъществени загуби на стойност милиарди долари в банковия бранш и получаваме още един образец, че в системата на банкиране с частични запаси няма инвеститори, а единствено кредитори “, обявиха откривателят Ник Батия и пазарният анализатор Джо Консорти в последното издание на бюлетина The Bitcoin Layer.

Справка в CoinDesk демонстрира, че към 18 ч. българско време цената на биткойн е със 17,40% нагоре по отношение на същия миг през вчерашния ден, надхвърляйки 24 200 $. Тази на етера е с 14% по-висока на дневна база, като валутата се котира на 1680 $.

За първи път на фона на финансова рецесия при обичайните пазари биткойн наподобява да влиза в ролята на избавителен и сигурен актив.

Според Батия и Консорти агресивното повишение на лихвените проценти и намаляването на салдото на Фед „ провокираха исторически банков банкрут “, а това от своя страна работи като самобитна реклама за биткойн.

Кризата в SVB стартира при започване на предходната седмица, откакто банката с фокус върху стартъпите продаде на загуба портфейл, състоящ се най-вече от американски скъпи и държавни облигации, и разгласи продажба на акции, с цел да укрепи салдото си. Цените на облигациите се сринаха през последната година с помощта на нападателната акция на Федералния запас на Съединени американски щати за повишение на лихвените проценти за управление на инфлацията.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР